Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“Πατάτα” και μάλιστα καυτή η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Μετά το σάλο των αντιδράσεων εδώ και λίγες ώρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε λανθασμένη και άστοχη την ομιλία μέλους του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ στη Βουλή στο πλαίσιο της ομιλίας Ζελένσκι.

Ωστόσο ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτηρίζει εξοργιστικές και ανέντιμες τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης κατηγορώντας την για ίσες αποστάσεις και δικαιολόγηση της ρωσικής εισβολής.

«Ήρθε η ώρα των απαντήσεων: Είναι με τους Ουκρανούς που μάχονται για την ελευθερία τους ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει» υποστηρίζει ο κ. Οικονόμου.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου: «Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη.

»Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή.

»Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».

in.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.