Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πιάσαμε πάτο, αλλά θα… σκάψουμε κι άλλο!

Αυτές τις μέρες σπάσαμε το ρεκόρ πληθωρισμού που κρατούσε γερά από το μακρινό 1996 του «λογιστή» Σημίτη και της περήφανης δραχμής.

Αυτές τις μέρες η ακρίβεια στα τρόφιμα και γενικά στα είδη πρώτης ανάγκης έπιασε ταβάνι, ακόμη και στο… χαρτί υγείας!

Με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να σχεδιάζουν να κάνουν πασχαλινό τραπέζι με μπάμιες (κι αυτές εισαγόμενες) στον φούρνο (αν έχουν ρεύμα).

Πάνε δηλαδή οι εποχές που γύριζαν οι ρεπόρτερς με τα ματσούκια στη Βαρβάκειο ουρλιάζοντας για το αρνάκι που τσίμπησε 5 σεντς στο κιλό.

Φέτος αρνάκι θα φάνε μόνο οι εφοπλιστές (και οι γόνοι).

Αυτές τις μέρες το ρεύμα προκαλεί απανωτά εγκεφαλικά, με πολλούς λογαριασμούς που έρχονται στα σπίτια και στα καταστήματα να είναι μεγαλύτεροι από τον μηνιαίο μισθό, ή τον μηνιαίο τζίρο.

Αυτές τις μέρες τα καύσιμα στη χώρα μας κοστίζουν περισσότερο από τα αντίστοιχα του Μονακό, και το πετρέλαιο θέρμανσης ή το φυσικό αέριο αποτελούν άπιαστο όνειρο για τα περισσότερα νοικοκυριά.

Αυτές τις μέρες η χώρα μας έχει χαρακτηριστεί «εχθρική» από τη Ρωσία, αγνοείται επιδεικτικά από τη Δύση, και οι κυβερνώντες μας παρακολουθούν αμήχανοι τη μετεωρική πορεία του γείτονα Σουλτάνου, ο οποίος έχει αναλάβει το ρόλο του έμπιστου και αδέκαστου διεθνούς μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας, ενώ μετράει τα δις που θα έρθουν στη χώρα του λόγω της κόντρας Ευρώπης και Αμερικής με Ρωσία.

Εμείς απλά μετράμε τις πληγές μας (και τα καλάσνικοφ που στείλαμε στους Ουκρανούς).

Αυτές τις μέρες λοιπόν, συμβαίνουν όλα αυτά τα πρωτάκουστα, και μάλιστα όχι επί Σύριζα με τις ιδεοληπτικές συνιστώσες του, και έναν ημιμαθή καταληψία στο τιμόνι, αλλά επί των «αρίστων» του χαρβαρντοσπουδαγμένου Κυριάκου.

Το μόνο που δεν είδαμε ακόμη είναι τα δελτία στα καύσιμα και τα συσσίτια, που κάποτε σύστηναν ο Λαπαβίτσας (τον θυμόσαστε;) και ο Δρ. Μπαρουφάκης.

Αλλά, μάλλον θα τα δούμε και αυτά επί των «αρίστων», αν κρίνω από διάφορους υπαινιγμούς εδώ κι εκεί, όπως π.χ. του άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου Πορτοσάλτε, ο οποίος ζήτησε τη διακοπή του ρεύματος μια ώρα την ημέρα, ή του Καιρίδη που είπε πως καλύτερα να μην έχουμε ρεύμα και πετρέλαιο παρά να μας ρίξει πυρηνικά ο Πούτιν, ή του Άδωνι που προτιμάει, λέει, να ξεπαγιάσουμε παρά να πληρώνουμε σε ρούβλια, τα οποία είναι σύμβολο της πάλαι ποτέ σταλινικής ΕΣΣΔ (εν τω μεταξύ ρούβλια υπήρχαν και επί τσάρων).

Μας προετοιμάζουν άραγε οι «άριστοι» για να γίνουμε «περήφανη» Βενεζουέλα της Ευρώπης, όπως ήταν το όραμα που δεν πρόλαβε να ξεδιπλώσει ο Αλέξης; Ποιος ξέρει;

Θα το δούμε λίαν συντόμως.

Πάντως, αν όλα αυτά με την ενέργεια γίνονταν χειμώνα, εκτός από τον πληθωρισμό θα είχαμε σπάσει και το ρεκόρ αυτοκτονιών «νοικοκυραίων», που ψήφισαν Κυριάκο για να γλιτώσουν από την αβεβαιότητα των συριζαίων, για να ανασυνταχθεί η οικονομία, και για να καταργηθεί ο… ΕΝΦΙΑ!

Και τι κάνουν οι αρμόδιοι για όλα αυτά;

Συσκέπτονται, λένε, για να βρουν λύσεις, ενώ σημειώνουν σε κάθε τόνο πως η χώρα είναι ενεργειακά θωρακισμένη και έχει αυτάρκεια… ενός μήνα!!!!

Δηλαδή κερδάμε!

Με τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο υπουργό Υπανάπτυξης, τη μια να εγκαινιάζει μπακάλικο γνωστής αλυσίδας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (με κάμερες παρακαλώ), την άλλη να «διαφημίζει» γνωστό σουβλατζίδικο της ερωτικής συμπρωτεύουσας, κ.ο.κ.

Σε λίγο θα μας διαφημίζει και ειδικά θερμαντικά μασαζοκαλσόν για τις κρύες νύχτες που ‘ρχονται. Τον έχω ικανό.

Μόνο με την ακρίβεια ή τον πληθωρισμό δεν ασχολείται.

Όσον αφορά στα ΜΜΕ, πέρα βρέχει.

Μετά τη «Λιγνιάδα», μετά το σίριαλ της Γεωργίας Μπίκα, τώρα ζούμε το έπος της… Πισπιρίγκου, με όλα τα δελτία ειδήσεων, αλλά και τα πρωινά ενημερωτικά πάνελ να ασχολούνται αποκλειστικά και μονοθεματικά με τη σύγχρονη αυτή Μήδεια.

Άσχετα αν το μαρούλι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι πλέον απαγορευμένα λόγω κόστους, και κρέας τρώνε μόνο οι μπρούκληδες.

Δώστε στο πόπολο σπέρμα, αίμα και ίντριγκα, κι όλα τα άλλα θα ξεπεραστούν εν ευθέτω χρόνω.

Αυτό ελπίζει και η κυβέρνηση, που βλέπει τις (πραγματικές) δημοσκοπήσεις να τη ρίχνουν στα τάρταρα, και το μόνο που κάνει είναι να κερδίζει χρόνο, βολεύοντας όσο μπορεί φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες, μπας και μαζί με τους «τεχνοκράτες» της ΕΕ συνεχίσουν να την κρατάνε όρθια εν αναμονή κάποιων πακέτων ΕΣΠΑ που οι «άριστοι» τα περιμένουν πως και πως για να κάνουν μια ακόμη τελευταία μπάζα πριν πέσει η αυλαία.

Όσο για τα όνειρα θερινής νυκτός για αυτοδυναμία κλπ, αυτά πήγαν περίπατο, με τον Κυριάκο να αλλάζει ρότα, και να ελπίζει πως ίσως μετεκλογικά μπορέσει να συνεργαστεί με κανένα κόμμα, ακόμη κι εκείνο των Ελλήνων Κυνηγών, μπας και συνεχίσει η οικογένεια να αποτελεί πολιτικό παράγοντα, ετοιμάζοντας τη διαδοχή του υιού, ή έστω του ανεψιού.

Πάντως με αυτά και με αυτά, επιβεβαιώθηκαν κάποιοι κακότροποι (μάλλον πασόκοι) που διαφωνούσαν για το ότι η κυβέρνηση του μπαμπά Μητσοτάκη ήταν η χειρότερη έβερ…

Όπως λένε, η κυβέρνηση του γιου την ξεπέρασε σε όλα τα επίπεδα.

Και όπως λέει ένας φίλος μου χειροκροτητής «μπορεί να πιάσαμε πάτο, αλλά μη φοβού… θα σκάψουμε κι άλλο»!

 

ΥΓ- Δυο ακόμη ρεκόρ που έσπασε η νυν κυβέρνηση, άσχετα αν δεν το ακούτε στα πετσωμένα ΜΜΕ, είναι κι εκείνο των διορισμένων μετακλητών, που είναι πολύ περισσότεροι απ’ ότι επί Σύριζα, τότε δηλαδή που οι υπουργοί διόριζαν συμβούλους τους ακόμη και τους γκόμενους της κόρης τους, ή τους μπαρίστας στα στέκια που έπιναν τον καπουτσίνο τους, όπως και το ρεκόρ των πέμπτων πιο διεφθαρμένων ΜΜΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το ακούσατε πουθενά; Μπα…

Ενώ για τη Μπίκα…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.