Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οι συνέπειες της καραντίνας: Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά – Τι λέει η Βάνα Παπαευαγγέλου

Το ενδεχόμενο τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά να συνδέονται με τα εκτεταμένα lockdown ανέφερε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την πανδημία του κορωνοϊού. Αρχικά η κ. Παπαευαγγέλου απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο τα περιστατικά ηπατίτιδας σε παιδιά να οφείλονται στο εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, αφού – όπως είπε – αρκετά από τα παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα χωρίς ποτέ να έχουν κάνει το εμβόλιο. Η ίδια είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει συσχέτιση με το long covid αλλά κυρίως αφορά σε μικρά παιδιά κάτω των 5 ετών και τα παιδιά αυτά δεν είχαν εμβολιαστεί αλλά φαίνεται να οφείλεται σε μια λοίμωξη με έναν ιό που δεν είχαν συναντήσει πριν».

Συνέχισε εξηγώντας πως πρόκειται για παιδιά της… καραντίνας δηλαδή για παιδιά που επί δύο χρόνια ζουν σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον λόγω covid: «Τα παιδιά αυτά έχουν μεγαλώσει σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και αυτό έχει αλλάξει σημαντικά την οικολογία. Τα χρωστούμενα όλα θα έρθουν τελικά μαζεμένα».

Σημείωσε πως: «Τα παιδιά θα έχουν πολλές λοιμώξεις. Πρέπει να δούμε αν θα αλλάξει η κλινική εικόνα των λοιμώξεων στα παιδιά».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.