Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Ε. Αντώναρος και η … “μπουρδολογία” της κυβέρνησης

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος έκανε επίθεση με «βαριούς» χαρακτηρισμούς στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την «κυβίστηση» της κυβέρνησης με τον λιγνίτη. 

Ο Ε.Αντώναρος χαρακτηρίζει στην ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Κ.Μητσοτάκη ως «μπουρδολόγο, ψεύτη, εμμονικό και αδιόρθωτο». 

Παράλληλα τονίζει ότι ο Κ.Μητσοτάκης «μένει πιστός στις ιδεοληψίες του μιλώντας για πράσινη ενέργεια που δεν είναι επίκαιρη στην Ευρώπη».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ε.Αντώναρου

«Μπουρδολογος, ψεύτης, εμμονικός, αδιορθωτος. Φυσικά εννοώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν θέλει να παραδεχτεί ότ έκανε λάθος κηρύσσοντας την πιο βιαστική απολιγνιτοποίηση στην Ευρώπη. Θα του πέσουν τα μούτρα. Και μιλάει για “προσαρμογή του πλάνου απολιγνιτοποίησης”. Και το μεγάλο βήμα δεν το κάνει. Μόνο μέχρι το 2028 (αντί το 2025) θέλει να λειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες. Λες και ξέρει ότι μέχρι τότε θα έχουν λυθεί τα ενεργειακά προβλήματα της Ευρώπης — αλλά και της Ελλάδας.

Κατά τ’ άλλα κάνει αυτά που εγώ κι αρκετοί άλλοι του λέμε εδώ και μήνες: Να βάλει μπροστα ως λιγνιτική μονάδα την Πτολεμαιδα 5 που είναι έτοιμη από το 2019. Να βάλει λειτουργήσει όλες τις λιγνιτικές μονάδες,ακόμη κι εκείνες παλιάς τεχνολογίας. Να ζητήσει δραστική αύξηση της εξόρυξης λιγνίτη.

Κρύβει όμως αλήθειες: 1. Η αύξηση εξόρυξης κατά 50% είναι ψίχουλα σε σχέση με τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας. 2. Με την αποφασισμένη από τον ίδιο δραστική μείωση της εξόρυξης όλο το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχουν επαρκή αποθέματα λιγνίτη για να χρησιμοποιηθούν άμεσα. 3. Προσανατολισμένος στην άνευ όρων απολιγνιτοποιηση δεν είχε φροντίσει εγκαίρως να εξασφαλίσει απαλλαγή από διάφορες επιβαρύνσεις ρύπων όπως κάνουν άλλες χώρες.

Για άλλη μια φορά ο ΚυρΜητς μένει πιστός στις ιδεοληψίες του μιλώντας για πράσινη ενέργεια που δεν είναι επίκαιρη στην Ευρώπη. Εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα — και δεν ξέρω τι ‘άλλες επιδιώξεις. Γονατίζει τους Έλληνες αφού αντίθετα με άλλες χώρες δεν αποφασίζει να επιβάλει τα απαραίτητα πλαφόν τιμών στην ενέργεια».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.