Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία ξεκινούν και φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις

Τις ημερομηνίες για την αυλαία των μαθημάτων στα σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια για τις διακοπές του καλοκαιριού καθόρισε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς επίσης και την ημερομηνία έναρξης για τις πανελλήνιες 2022.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας ξεκινούν και φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες αρχίζουν την Παρασκευή 3 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, ενώ την Πέμπτη 2 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, ενώ όσον αφορά τα μαθήματα στα Γυμνάσια θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου ενώ τα Λύκεια να μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 20 Μαΐου. 

– Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: 15 Ιουνίου 2022
– Λήξη μαθημάτων Γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022
– Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων: 20 Μαΐου 2022
– Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων: 3 Ιουνίου 2022
– Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών Λυκείων: 2 Ιουνίου 2022

 

ΟΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ: Οι μέρες εξετάσεων λιγότερες από τα μαθήματα

H αξιολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου προκύπτει από τον συνδυασμό του Π.Δ. 126/2016 και τον Νόμο 4692/2020 που τροποποίησε κάποιες διατάξεις του.

Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α΄ διεξάγονται σε εξεταστική περίοδο που διαρκεί από την 1η έως την 15η Ιουνίου.

Η πρώτη ομάδα (Ομάδα Α’) περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:

1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία), 2)Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση) , 3) Μαθηματικά, 4) Φυσική, 5) Ιστορία.6)Αγγλικά και 7) Βιολογία.

Δηλαδή τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι επτά (7).

Πόσες μέρες έχουμε για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου στο χρονικό διάστημα 1-15 Ιουνίου;

Φέτος με τη  πρόωρη διεξαγωγή των Πανελληνίων, οι ελεύθερες ημερομηνίες για εξετάσεις στα Γυμνάσια είναι μόνο 6. Συγκεκριμένα την 1/6 (ημέρα Τετάρτη), 2/6 (Πέμπτη), 7/6 (Τρίτη), 9/6 (Πέμπτη), 14/6 (Τρίτη) και 15/6 (Τετάρτη). Τις άλλες μέρες διενεργούνται Πανελλήνιες στα Λύκεια. Η 13η Ιουνίου είναι αργία (Αγίου Πνεύματος)

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.