Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δεν μπορεί να μιλάει σοβαρά ο Κυριάκος όταν λέει ότι θα κάνει το Τατόι «Dumfries House»

Εκτός εάν όντως θέλει να το κάνει κέντρο ξεπλύματος και ρεμούλας

Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό να διαβάζεις σε πλήθος κυβερνητικών μέσων, ότι ο Κυριάκος μεταβαίνει στην Σκωτία για να φιλοξενηθεί στο διαβόητο Dumfries House, ώστε να πάρει ιδέες για την «αξιοποίηση» του Τατοΐου!

Ζούμε μια φαρσοκωμωδία. Δεν εξηγείται αλλιώς. Η διότι το συγκεκριμένο Εστέιτ και η εταιρεία διαχείρισης που το εκμεταλλεύεται, έχει κατηγορηθεί για πλήθος σκανδάλων. Για εικονικές δωρεές, για χρήμα από οφσόρ που ξέπλεναν έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες κλπ!

Περιπτώσεις που μάλιστα βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση…

Επι παραδείγματι, Σαουδάραβας επιχειρηματίας που χρηματοδότησε την αποκατάσταση της έπαυλης του Ayrshire στο Dumfries House, φέρεται να τιμήθηκε αφού άσκησε πίεση στον πρώην βοηθό του πρίγκιπα Καρόλου! Ο οποίος φυσικά απομακρύνθηκε….

Αυτό όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στα προηγούμενα. Ο πρίγκιπας Κάρολος στράφηκε σε ιδιώτες δωρητές για να συγκεντρώσει χρήματα έπειτα από την οικονομική κρίση του 2008 . Μεταξύ αυτών ήταν ο Ruben Vardanyan, ένας πολύ γνωστός φιλάνθρωπος που διηύθυνε την επενδυτική τράπεζα Troika Dialog. Ένας ανεξάρτητος βραχίονας της συγκεκριμένης τράπεζας όμως, διαχειριζόταν ένα δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών που μετέφεραν δισεκατομμύρια από τη Ρωσία.

Μια διεθνής έρευνα, που έγινε από τον Guardian και το BBC, διαπίστωσε ότι το δίκτυο αυτό, γνωστό ως Troika Laundromat, λάμβανε χρήματα από εταιρείες που συνδέονται με μεγάλες  απάτες οικονομικής φύσης.

Και εάν για όλα αυτά ο πρίγκιπας Κάρολος μπορούσε να δηλώσει άγνοια, υπάρχει κι άλλη μία έρευνα, που όμως τον αφορά άμεσα. Το Prince’s Foundation ξεκίνησε μια έρευνα δεοντολογίας μετά από ισχυρισμούς ότι άτομα μπορούσαν να πληρώσουν 100.000 λίρες για να εξασφαλίσουν ένα δείπνο με τον πρίγκιπα και μια διανυκτέρευση στο Dumfries House, όπως αποκάλυψε η Sunday Mail.

Φυσικά ο πρίγκιπας ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε πως κάτι τέτοιο συνέβαινε. Προφανώς αυτοί που ξεφύτρωναν δίπλα του στα τραπέζια, δεν του κίνησαν υποψίες για το πως βρέθηκαν στις διπλανές καρέκλες…

Τι ακριβώς ζήλεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θέλει να το αντιγράψει;

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.