Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το σουβλάκι παίρνει την… πάνω βόλτα

Η ακρίβεια επηρέασε και το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων. Η τιμή στο σουβλάκι έχει άνοδο περίπου 10%, με τους ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων να δίνουν μάχη προκειμένου να μην αυξηθεί κι άλλο.

Οι ανατιμήσεις που σημειώνονται στην αγορά, επηρέασαν και το φθηνό ελληνικό street food, το σουβλάκι, καθώς η τιμή του κρέατος, αλλά και των άλλων συστατικών έχει αυξηθεί.

Ο Δημήτρης Εικοσιδυός, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στη Θεσσαλονίκη λέει στον ΑΝΤ1, «Πλέον οι αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι υψηλές αλλά από αυτές τις μέρες και μετά απλά ζητάμε τον προμηθευτή “θα μας φέρεις ψωμι; Έχεις λάδι;” και αν μας πει ναι από εκεί και πέρα η τιμή έρχεται στο τέλος».

«Αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολλά τα προβλήματα. Ένα είναι το ξέφρενο ράλι στην άνοδο των τιμών, το οποίο δεν σταματά μέρα με τη μέρα. Έχουμε αύξηση στην ενέργεια είναι 100% και έχουμε και αύξηση στα κρέατα 30 -40%» αναφέρει ο Κώστας Σταυρόπουλος, επίσης ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης.

Οι τιμές στη Θεσσαλονίκη έχουν σημειώσει μεγαλύτερη άνοδο από αυτή της Αθήνας. Ενδεικτικά το σουβλάκι πίτα με γύρο που κόστιζε μέχρι πρότινος 3.50 ή 3.60 πλέον κοστίζει 3.80 με 3.90. Στην Αθήνα, το τυλιχτό με γύρο από 2.50 ευρώ έχει ανέβει στα 2.60.

Περίπου στο 10% αύξηση έχει σημειωθεί και στο τεμάχιο το σουβλάκι (καλαμάκι) η τιμή του οποίου κυμαίνεται από το 1.50 έως και τα 2.00 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.