Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πως θα καταργηθεί το πιστοποιητικό Εμβολιασμού – Ίσως και πριν το Πάσχα

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες ανοδική πορεία, τα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα συνεχίζονται. Μάλιστα ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσε την Κυριακή ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού έχει ήδη ξεκινήσει και τόνισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και μέχρι το Πάσχα.

 

«Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green pass» είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε: «Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του». Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αν παρατηρηθεί νέα αύξηση των νοσηλειών με Covid, το μέτρο μπορεί να επανέλθει. «Θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων» ξεκαθάρισε επίσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης και πρόσθεσε ότι «ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο».

 

Όπως ανέφερε «είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.