Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο καιρός σήμερα

Εντονη θα είναι η παγωνιά και σήμερα Δευτέρα στην Πάτρα, καθώς θα συνεχιστούν οι ισχυροί άνεμοι που ρίχνουν την θερμοκρασία.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη παρά την ηλιοφάνεια, το θερμόμετρο θα είναι πολύ χαμηλά. Και συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες θα είναι στους 4 βαθμούς , με αίσθηση του κρύου για μηδέν , ενώ τις βραδινές ώρες δεν θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς.

Η ανώτατη θερμοκρασία το μεσημέρι θα φθάσει τους 10 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις και τα 4 μποφόρ, ενώ η υγρασία θα φθάσει το 70%.

Στα ορεινά της Αχαΐας και κυρίως στα Καλάβρυτα, που θα χιονίζει, το θερμόμετρο θα δείξει ακόμη και -5 βαθμούς!

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ σποραδικές χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεά, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχοπτώσεις όμως έως το πρωί υπάρχει και πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης ή χιονόνερου. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι στα βόρεια και βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν σταδιακά νεφώσεις.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -4 έως 10, στη Θεσσαλία από -4 έως 9, στην Ήπειρο από -3 έως 12, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο από -1 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 11, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 11, στις Κυκλάδες από 3 έως 11 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 5 μποφόρ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.