Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κοροϊδία: Μόλις 12 ευρώ τον μήνα το «κουπόνι βενζίνης» που ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης! – Μπορεί και λιγότερα

Ο Κ.Μητσοτάκης έκανε διάγγελμα για να ανακοινώσει ότι μοιράζει ψίχουλα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πολυδιαφημισμένο πακέτο στήριξης ενάντια στην ακρίβεια, μέσω διαγγέλματος, παρόλα αυτά, σύμφωνα με διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, το ποσό που θα λάβουν οι πολίτες είναι μόλις 12 ευρώ τον μήνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διοχετευθεί σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το πρωί της Πέμπτης (στις 8.30) οι αρμόδιοι υπουργοί θα ανακοινώνουν ένα «κουπόνι» καυσίμων που θα ενσωματώνει μια επιδότηση κάποιων λεπτών του ευρώ ανά λίτρο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσό γύρω στα 20 λεπτά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για «μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων». Ωστόσο, όπως φαίνεται τα 180 λίτρα αφορούν τρεις μήνες (Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο), συνεπώς αντιστοιχούν σε 60 λίτρα το μήνα.

Έτσι, εφόσον τελικά η κυβέρνηση επιμείνει στο συγκεκριμένο ύψος, τότε θα μιλάμε για επιδότηση μόλις 12 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, ενδέχεται να είναι ακόμα πιο μικρή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που μιλούν για επιδότηση 15 – 20 λεπτών ανά λίτρο.

Όσον αφορά τη διαδικασία, φαίνεται ότι θα είναι ανάλογη με αυτή του Freedom Pass που είχε υιοθετηθεί προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους νέους να εμβολιαστούν. Ο πολίτης θα μπαίνει στην πλατφόρμα, θα δηλώνει τα στοιχεία του ΙΧ. Εφόσον εμπίπτει στην κατηγορία της επιδότησης, θα πιστώνεται το ποσό στον λογαριασμό ή θα χορηγείται voucher.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα οι τιμές συνεχίζουν να ανεβαίνουν, καθώς με αυτό το μέτρο η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια, απλώς δίνει ένα μικρό επίδομα στους πολίτες για να μπορέσουν να πληρώσουν τα αυξημένα έξοδα τους. 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.