Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στην αντεπίθεση η Κίνα: Παρέμβαση για την Ουκρανία, με αιχμές για τον ρόλο των ΗΠΑ

«Πιστεύουν ότι έχουν κερδίσει τον Ψυχρό Πόλεμο και μπορούν να κυριαρχήσουν στον κόσμο, αγνοώντας τις ανησυχίες των άλλων χωρών»

Στο μάτι του κυκλώνα με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, βρίσκεται η Κίνα που δέχεται συνεχείς επιθέσεις από την αμερικανική πολιτική, κατηγορώντας την πως δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση, δεν καταδικάζει την Ρωσία και δεν συμμετέχει στις κυρώσεις εναντίον της.

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα το Πεκίνο, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Zhao Lijian να αφήνει σαφείς αιχμές για τον ρόλο των ΗΠΑ στον πόλεμο, αλλά και την γενικότερη πολιτική που ακολουθεί.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το κλειδί για την επίλυση της ρωσοουκρανικής κρίσης βρίσκεται στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ. Η Κίνα ελπίζει ότι οι ΗΠΑ μπορούν πραγματικά να σταθούν στο πλευρό της ειρήνης και της δικαιοσύνης».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε ότι η Κίνα προωθεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες, καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης και θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στο θέμα.

Και αναφερόμενος στην απόφαση των ΗΠΑ για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, απόφαση που συνδέεται άμεσα με την τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία, δήλωσε: «Οι εμπνευστές της κρίσης στην Ουκρανία θα πρέπει να αναλογιστούν προσεκτικά τον ρόλο τους σε αυτήν, να αναλάβουν ειλικρινά τις ευθύνες τους και να λάβουν πρακτικά μέτρα για να εκτονώσουν την κατάσταση και να λύσουν το πρόβλημα, αντί να κατηγορούν άλλους».

Υπερασπιζόμενος την στάση που τηρεί η χώρα του ανέφερε ότι η θέση της Κίνας στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι δίκαιη και αντικειμενική. Και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Ουάσιγκτον αναφέροντας ότι «οι χώρες που θα έπρεπε πραγματικά να αισθάνονται άβολα, είναι εκείνες που πιστεύουν ότι έχουν κερδίσει τον Ψυχρό Πόλεμο και μπορούν να κυριαρχήσουν στον κόσμο, αγνοώντας τις ανησυχίες των άλλων χωρών».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.