Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πότε καταργούνται πιστοποιητικά και μάσκες

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατέθεσε στην Επιτροπή για τον κορωνοϊό το σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των τελευταίων μέτρων.  Οι «ειδικοί» θα εξετάσουν το σχέδιο την ερχόμενη Τετάρτη (30/3) και θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Τα νέα μέτρα αναμένεται να έχουν ημερομηνία έναρξης την 1η Απριλίου και ημερομηνία λήξης την 31η Αυγούστου. Κι αυτό, εάν δεν υπάρξουν στο μεσοδιάστημα ανατροπές, δηλαδή ένας νέος μεταλλαγμένος ιός.

Σύμφωνα με τον Θ.Πλεύρη, πρόκειται για «το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων και τον χρόνο αποκλιμάκωσης αυτών, που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης», όπως ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υποστηρίζει πως ο προγραμματισμός αυτός είναι απαραίτητος για την κοινωνία:

«Μας παρουσιάστηκε ένα πλέγμα μέτρων το οποίο έχει κάποιες ημερομηνίες για την υλοποίηση κάποιων πραγμάτων, ως πρόταση συνολική. Και αυτή την πρόταση θα τη συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα. Εφόσον καταλήξουμε θα είμαστε σε θέση να σας πούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα έως τις 31 Αυγούστου. Και πάντοτε υπό την αίρεση ότι δεν θα συμβεί κάτι που θα φέρει ανατροπή στα δεδομένα. Πρέπει να γνωρίζει όλη η κοινωνία ποιος είναι ο ορίζοντας μπροστά μας», αναφέρει.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.