Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Της Novartis το… κάγκελο στη Βουλή

Η επόμενη μέρα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης βρήκε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε εξίσου υψηλούς τόνους προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με αιχμή τα ζητήματα δημοκρατίας.

Η Κουμουνδούρου μίλησε εκ νέου για “καθεστώς Μητσοτάκη” και συγχρόνως προειδοποίησε πως η κυβέρνηση “καλό είναι να γνωρίζει ότι τα καθεστώτα στις δημοκρατικές κοινωνίες, συνήθως πέφτουν με πάταγο”.

 

Αφορμή για την νέα επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση αποτέλεσαν τα όσα ανέφερε (ή δεν ανέφερε) στην ομιλία του ο πρωθυπουργός για την υπόθεση του υπόδικου Φουρθιώτη και τις σχέσεις του τηλεπαρουσιαστή με υπουργούς αλλά και όσα είπε για τους δημοσιογράφους που διώκονται για τις αποκαλύψεις τους στο σκάνδαλο της Novartis με χαρακτηρισμούς περί “υποκόσμου και συμμορίας”. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλιμάκωνε στη Βουλή καταθέτοντας αίτηση κατάθεσης εγγράφων για το σκάνδαλο Novartis που αφορούν τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στην αίτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Χανίων Π. Πολάκη και συνυπογράφουν συνολικά 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- μία ημέρα μετά το επεισόδιο στο εντευκτήριο της Βουλής με τον υπουργό Ανάπτυξης– τονίζεται ότι πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα η πράξη αρχειοθέτησης των δικογραφιών για τους δύο συγκεκριμένους πολιτικούς της ΝΔ με το σκεπτικό ότι η δημοσιοποίηση επιβάλλεται από το δικαιολογημένο ενδιαφέρον πλήρους ενημέρωσης των πολιτών. Στο μεταξύ διακόπηκε η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής μετά το επεισόδιο ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος έκλεισε το μικρόφωνο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατόπιν διαφωνίας του γιατί μιλούσε για τη Novartis στο νομοσχέδιο για τον Αναπτυξιακό Νόμο ενώ την ίδια ώρα με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για πρωτοφανή κοινοβουλευτική εκτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.