Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ισχυρή κακοκαιρία θα “χτυπήσει” τη Δυτική Ελλάδα

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η νέα κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα μας το διήμερο σήμερα και άυριο.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της θα είναι τα ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας. Η εν λόγω κακοκαιρία, μάλιστα, αναμένεται να είναι Κατηγορίας 3 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Τι σημαίνει αυτό; Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, το επίπεδο τρία βρίσκεται στην μέση της «πυραμίδας» με την επικινδυνότητα των βροχοπτώσεων να χαρακτηρίζεται «σημαντική». «Πολύ σημαντική» και «ακραία» είναι οι δύο… αμέσως χειρότερες επιλογές, ενώ η «μέτρια» και η «χαμηλή» είναι οι δύο λιγότερο επικίνδυνες «σκάλες».

Κακοκαιρία στα Δυτικά

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα βόρεια και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Όμως πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε περιοχές στη δυτική Ελλάδα και στην ανατολική νησιωτική χώρα, κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη, όπως αναφέρθηκε και στην πρόβλεψη του Mega.

Λιγότερο θα επηρεαστούν από αυτό το κύμα τα ανατολικά ηπειρωτικά, αν και στη Θεσσαλία το βράδυ λίγο θα δυναμώσουν. Περιμένουμε έναν κέντρο-βόρειο χιονιά. Χιονοπτώσεις δηλαδή περίπου από το ύψος της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και βορειότερα στα ορεινά ημιορεινά.

Θερμοκρασίες κοντά στους 11 στα βόρεια τοπικά 13°C στη Χαλκιδική, 14°C στα δυτικά, και θα ανέβει λίγο ο υδράργυρος στις υπόλοιπες περιοχές, πλησιάζοντας τους 15-17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5-7 θα ενισχυθούν στα πελάγη και 8 μποφόρ. Όμως το βράδυ στα βόρεια θα το γυρίσει σε βοριά, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

https://www.newsit.gr/

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.