Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τι σηματοδοτεί η σφοδρή επίθεση του Ανδρέα Λοβέρδου στο Νίκο Ανδρουλάκη

Παίζουν τα ρέστα τους για να τον υποχρεώσουν να στηρίξει Κυριάκο

Αμέσως μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σας είχα ενημερώσει ότι ο νέος πρόεδρος δεν είχε καμία πρόθεση να ξεπλύνει εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα, επωμιζόμενος ευθύνες που δεν του αναλογούν.

Με αυτή την απόφαση μάλιστα, ο Ανδρουλάκης ήθελε να αποκόψει και τα τελευταία βαρίδια από το κίνημα, τόσο για να χαράξει μία πορεία μακριά από αμαρτίες του παρελθόντος, κυρίως όμως επειδή γνώριζε ότι Βενιζέλος και Λοβέρδος σύντομα θα μετατρέπονταν σε μία εσωκομματική αντιπολίτευση που θα μπορούσε να απειλήσει ακόμα και την εσωκομματική του κυριαρχία.

Οι εξελίξεις τον δικαίωσαν πλήρως. Με αποκορύφωμα την σφοδρή επίθεση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος χαρακτηρίζει τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως «ισαποστάκια»!

Η επίθεση αυτή ήρθε αμέσως μετά τον καταιγισμό απαξιωτικών άρθρων, παραπολιτικών αλλά και υβριστικών επιθέσεων εντός του κοινοβουλίου, στο πρόσωπο του νέου αρχηγού. Όλες οι επιθέσεις μάλιστα προέρχονται από το λεγόμενο σύστημα «Novartis»! Με εμφανές το στοιχείο του πολιτικού εκβιασμού, αφού τόσο ο Λοβέρδος, όσο και τα συστημικά ΜΜΕ που επιτίθεται στον Ανδρουλάκη, δεν χάνουν την ευκαιρία να του υπενθυμίζουν ότι «αυτοί τον εξέλεξαν πρόεδρο»!

Αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι εάν δεν τους στηρίξει, «όπως τον εξέλεξαν, έτσι ακριβώς θα τον γκρεμίσουν»…

Μέχρι στιγμής πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται και ανθεκτικός αλλά και εξαιρετικά προνοητικός. Γι’ αυτό το λόγο φρόντισε να μην χρησιμοποιήσει σε κανένα καίριο πόστο στελέχη που συνδέονται με τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα, αποδυναμώνοντας φυσικά και τους ίδιους τους «βαρώνους». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιλογή του Μιχάλη Κατρίνη ο οποίος είναι αδύνατον να χτυπηθεί από τους εσωκομματικούς εχθρούς, διότι θεωρείται από τα πλέον αδιάβλητα στελέχη που διαθέτει το κίνημα. Έπεται και η αξιοποίηση του Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος διατηρεί ένα καθαρό προφίλ, που ταυτίζεται με αυτό που θέλει να προσδώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Κίνημα.

Αντίθετα, η απόφαση του να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ακόμα και όταν ο δεύτερος εξέφρασε την στήριξη του στο πρόσωπο του για τις επαναληπτικές εκλογές του κινήματος, φαίνεται ότι δικαιώνεται πλήρως. Το θέμα είναι εάν θα αντέξει στο ανελέητο σφυροκόπημα που δέχεται. Ειδικά από την στιγμή που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Με αυτόν τον τρόπο, έδωσε τέλος στην πολιτική καριέρα του πρωθυπουργού, αυτή είναι και η αιτία των ετερόκλητων επιθέσεων που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.