Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τα θύματα της τραγωδίας στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

Αργά τη νύχτα  χθες ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 3 πατρινών ορειβατών που έχασαν την ζωή τους σε περιοχή κοντά στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων.

Οι σοροί των τριών ορειβατών εντοπίστηκαν νεκροί σε απόκρυμνη χαράδρα στα Υδατα της Στυγός, στο Χελμό, και αρχικά μεταφέρθηκαν στο χωριό Μεσορούγι Ακράτας. Ενώ με ασθενοφόρα που ανέμεναν στο σημείο μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών αναρριχητών θα προσδιορίσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Στην επιχείρηση μεταφοράς έλαβαν μέρος, 23 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Ακράτας, η Ο.Ο.Ε.Δ. (Ορειβατική Ομάδα Έρευνας – Διάσωσης) της 6ης ΕΜΑΚ με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος. Έγιναν γνωστά τα ονόματα των τριών νεκρών ορειβατών. Πρόκειται για τον Γιάννη Τορέλλι, στέλεχος  του ορειβατικού κινήματος στην Πάτρα, τον Αθανάσιο Σωτηρόπουλο, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών με καταγωγή από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και τον Παναγιώτη Τέκο, προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και μόνιμο κάτοικο Πατρών.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.