Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Συνωστισμός αεροπλανοφόρων δυτικά της Κεφαλλονιάς

Τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ, Γαλλίας και Ιταλίας, μαζί με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας στη Μεσόγειο. Συνωστισμός αεροπλανοφόρων στην Μεσόγειο, δυτικά της Κεφαλλονιάς. Το αμερικανικό USS Harry Truman, το γαλλικό Charles De Gaulle και το ιταλικό Cavour πραγματοποίησαν το διήμερο 6-7 Φεβρουαρίου κοινή συνεκπαίδευση στην Αδριατική και ανοιχτά του Ιονίου. Ανάμεσα στα πλοία του στόλου κρούσης, που συνόδευε τα αεροπλανοφόρα ήταν και η φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ του Πολεμικού Ναυτικού, που έχει γίνει η «σκιά» του γαλλικού αεροπλανοφόρου από τις 2 Φεβρουαρίου, που απέπλευσε από την Τουλόν της Γαλλίας.

μως, στις ασκήσεις με τα μαχητικά των αεροπλανοφόρων συμμετείχαν και αεροσκάφη από την Πολεμική Αεροπορία. Πρόκειται για F-16 από την 116 Πτέρυγα Μάχης, στον Άραξο, που απογειώθηκαν και ενεπλάκησαν σε διάφορα σενάρια με αμερικανικά F-18.

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική δραστηριότητα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των τριών σύμμαχων χωρών.

Το ιταλικό αεροπλανοφόρο Cavour και μονάδες της συνδεδεμένης ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου συμμετείχαν επίσης στην άσκηση Neptune Strike 22, ενισχύοντας τη θαλάσσια συνεργασία τους τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με το ΝΑΤΟ. Αυτή η συνεργασία έχει αναδειχθεί και σε άλλες δραστηριότητες τους τελευταίους μήνες, καθώς μονάδες του 6ου Στόλου των ΗΠΑ συμμετείχαν στην άσκηση Mare Aperto της Ιταλίας τον Οκτώβριο του 2021 και καθώς αμερικανικές και ιταλικές ναυτικές μονάδες συνεχίζουν να επιχειρούν η μια δίπλα στην άλλη διμερώς και μέσω της συμμαχίας του ΝΑΤΟ σε τακτική βάση. ΠΗΓΗ:.enikos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.