Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στον Καιάδα και φέτος το Πατρινό Καρναβάλι;

Οι περιορισμοί που έχουν μείνει πλέον είναι ελάχιστοι αλλά τόσο οι επιστήμονες όσο και η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα σκεπτικοί στο να επιτρέψουν να ζήσουμε στιγμές από το παρελθόν μέσα στις απόκριες. Το Τριώδιο ανοίγει το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται και μέχρι τότε θα έχουμε εικόνα για το πώς θα το ζήσουμε και φέτος. Η κυβέρνηση φοβάται τις μαζικές συγκεντρώσεις που αναπόφευκτα υπάρχουν στα καρναβάλια αλλά ακόμα όλα είναι ανοικτά. Ίσως σήμερα να γίνει μια πρώτη συζήτηση από τους επιστήμονες.

Ας μην ξεχνάει κανείς ότι μέχρι τις 6 Μαρτίου που είναι και η κορύφωση, δηλαδή την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, πολλές πόλεις της χώρας περιμένουν με αγωνία να μάθουν αν η τοπική οικονομία θα ζήσει και πάλι τις μαύρες μέρες του 2021 και του 2020.

Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο, Νάουσα, Καστοριά και άλλες πόλεις ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα περίμεναν κάθε χρόνο αυτές τις μέρες ως αιμοδότες της οικονομίας τους αλλά αυτό και φέτος είναι αβέβαιο.

Πάντως, αυτό που τονίζουν σε κάθε ευκαιρία οι επιστήμονες είναι ότι με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων, με πάνω από 100 νεκρούς σχεδόν κάθε μέρα, με τις εντατικές γεμάτες αλλά και με την πίεση στο ΕΣΥ να είναι μεγάλη και να μένουν πίσω ακόμα και τακτικά χειρουργεία, δεν είναι ακόμα καιρός για να πιστέψουμε ότι η κανονικότητα είναι κοντά.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.