Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Ατομική ευθύνη» για τις καθημερινές εκατόμβες, υπάρχει κύριε Μητσοτάκη;

Είναι 8 Φεβρουαρίου και οι νεκροί που καταγράφηκαν έφτασαν τους 108. Και είναι μια ακόμη θλιβερή ημέρα για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι κάτι έχει πάει στραβά στην Ελλάδα με τη διαχείριση του κορονοϊού.

Όλοι το βλέπουν πλην της κυβέρνησης. Είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Κάθε μέρα χάνουμε ένα μικρό χωριό, κάθε μέρα θρηνούμε ένα «Μάτι», όλοι βλέπουν πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Μόνο η κυβέρνηση βαυκαλίζεται πως είναι όλα υπό έλεγχο.

Και δεν κουνιέται φύλλο. Μια κυβέρνηση που από το Νοέμβριο μας έλεγε ότι θα μειωθούν σημαντικά οι νεκροί όσο πλησιάζουμε στις γιορτές, τώρα δε μπορεί να δικαιολογηθεί για τίποτε.

Υποτίθεται ότι ο αριθμός των θανάτων θα ήταν πολύ μικρότερος όσο επικρατούσε η παραλλαγή Όμικρον. Κι όσο αυξάνονταν τα ποσοστά εμβολιασμού.

Όμως, πλέον βλέπουμε ότι περνά και ο Φεβρουάριος με τους νεκρούς να μη μειώνονται και με την Ελλάδα να χάνει πολίτες που δεν περισσεύουν.

Τι έχει πάει στραβά; Κυβερνητικοί παράγοντες και κυρίως όσοι κάνουν την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, υποστηρίζουν ότι φταίνε οι ανεμβολίαστοι, ότι φταίει η μετάλλαξη, ότι είναι ηλικιωμένοι που πεθαίνουν κ.λπ.

Δεν έχουμε μάθει, όμως, πόσοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Πόσοι είναι νεκροί κάθε μέρα επειδή διασωληνώθηκαν σε έναν απλό θάλαμο επειδή δεν υπήρχαν κρεβάτια ή επειδή δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό.

Δε μας έχουν πει από την κυβέρνηση τι γίνεται με τους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι καλύπτουν και του συναδέλφους τους που ως ανεμβολίαστοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πιπιλάνε συνέχεια την καραμέλα των 12 χιλιάδων προσλήψεων αλλά δε λένε ότι έχουν γίνει περισσότερες αποχωρήσεις και το ισοζύγιο είναι αρνητικό.

Επίσης, δεν έχουν μιλήσει για την παντελή απουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πριν δηλαδή φτάσουμε στα νοσοκομεία.

Μόλις σήμερα, με δημοσίευμα των Νέων, διέρρευσε η κυβέρνηση το… σχέδιό της να εντάξει και τους ιδιώτες στην Πρωτοβάθμια.

Τώρα το θυμήθηκε, τώρα που όλα έχουν καταρρεύσει.

Δυστυχώς η υπόθεση της πανδημίας ανέδειξε μια ακόμη διαχειριστική ανεπάρκεια των «αρίστων» του κ. Μητσοτάκη.

Στον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου έδιωξε υπουργό, υφυπουργό, επικεφαλής ΕΟΔΥ και μπήκαν άλλοι ανεπαρκείς στη θέση τους.

Δε μάθαμε ποτέ γιατί ο Τσιόδρας αποσύρθηκε ή τον «απέσυραν». Διότι είναι κοινό μυστικό ότι υπήρξε σφοδρή σύγκρουση με στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Σκέρτσος, που ενώ άκουγαν τις εισηγήσεις των ειδικών, τελικά έπαιρναν αποφάσεις με βάση το πολιτικό κόστος.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και η κυβέρνηση συνεχίζει να προτάσσει ως λύση την ανο(η)σία της αγέλης. Όπως έκανε δηλαδή με τις πυρκαγιές στην Εύβοια που περίμενε να σβήσουν μόνες τους, έτσι και τώρα περιμένει τον Μάρτιο για να πέσουν τα κρούσματα.

Όμως, με αυτό τον ρυθμό τις επόμενες 20 ημέρες θα θρηνήσουμε πάνω – κάτω 1.500 με 2.000 άτομα. Πολλά εκ των οποίων θα έχουν πεθάνει γιατί δεν υπάρχουν γιατροί και προσωπικό, γιατί έχουν εξαντληθεί οι υπάρχοντες, γιατί γίνονται διασωληνώσεις στον διάδρομο.

Και θα πεθάνουν και πολλοί άλλοι που δεν καταγράφονται ως θύματα της πανδημίας, αλλά πεθαίνουν από άλλες αρρώστιες γιατί αμελούν την υγεία τους ή γιατί δεν τολμούν να πάνε σε νοσοκομείο.

Πληροφορίες του antinews λένε ότι έχουν αυξηθεί δραματικά οι θάνατοι από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, ως αποτέλεσμα της εγκατάλειψης των νοσοκομείων.

Τι έχουν να απαντήσουν γι’ αυτό στην κυβέρνηση;

Τι έχουν να πουν οι τηλεστάρ επιστήμονες;

Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι ειδικοί και γιατροί που δεν προλαβαίνουν να πάνε από κανάλι σε κανάλι και από εκπομπή σε εκπομπή;

Και κυρίως τι έχει να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που για την υπόθεση της πανδημίας είναι πλέον παντελώς «εξαφανισμένος» αφού τώρα η ατζέντα είναι αρνητική και προκαλεί ζημιά στην εικόνα του;

Ερωτήματα που είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται ποτέ να απαντηθούν.

Διότι προφανώς δεν υπάρχει «ατομική ευθύνη» για τις καθημερινές εκατόμβες.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.