Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στα χνάρια του πατέρα του;

H συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γιώργο Αυτιά έβγαζε εκτός από αλαζονεία και μια διάθεση να καλυφθεί η αγωνία του τερματοφύλακα πριν από τα πέναλτι.

Η αγωνία του πρωθυπουργού που πριν από 2,5 χρόνια πήρε καθαρή εντολή διακυβέρνησης για τουλάχιστον 8 χρόνια και τη σπαταλά σε ανούσιες πολιτικές με ανόητους πολιτικούς.

Ο Μητσοτάκης έδειξε ξεκάθαρα ότι, παρά τη διαβεβαίωσή του πως οι εκλογές θα γίνουν το 2023, ότι βαδίζει σε προεκλογικά μονοπάτια.

Όχι απαραίτητα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν οι κάλπες. Αλλά με τη λογική του Μαυρογιαλούρου που θέλει να εκμαυλίσει συνειδήσεις και να εξαγοράσει ψήφους, οψέποτε γίνουν οι εκλογές.

Προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς προεκλογική περίοδο είναι κι αυτό μια πολιτική όταν απουσιάζει το σχέδιο για τη χώρα. Και αυτή τη στιγμή απουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς η ΝΔ θα κυριαρχήσει και πώς δεν θα αναστήσει μια τελειωμένη και επικίνδυνη δήθεν Αριστερά.

Γιατί αν ο Κυριάκος καταφέρει να αναστήσει τον Τσίπρα, τότε θα πρέπει να γραφτεί στην ιστορία. Όπως έκανε ο πατέρας του δηλαδή ο οποίος μέσα σε 3 χρόνια διακυβέρνησης το 1990 κατάφερε να φέρει στην εξουσία ένα ουσιαστικά πολιτικό «πτώμα» όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Θα γίνει ο γιος σαν τον πατέρα; Πολύ πιθανό αν δεν καταλάβει ότι ήδη έχουν διαρραγεί οι σχέσεις της ΝΔ με τον κόσμο, με τους νοικοκυραίους, με τους πατριώτες.

Διότι το να τάζεις καθρεφτάκια στους ιθαγενείς μπορεί να είναι ένα καλό σχέδιο. Το να υπόσχεσαι στους ρημαγμένους για μια δεκαετία Έλληνες μειώσεις φόρων και αυξήσεις μισθών, μάλλον δεν πιάνει σαν κόλπο.

Και όπως έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν: «Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για όλον τον καιρό».

Οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν διαφορές 10 και πλέον μονάδων είναι αστείες. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι γίνονται μετρήσεις σε όλη την Ελλάδα και κατά περιφέρειες και τα αποτελέσματα για το κυβερνών κόμμα δεν είναι καθόλου καλά.

Αυτές οι πληροφορίες μας δείχνουν μια εικόνα όπου η ΝΔ έχει πέσει και κάτω από το 28%, όχι πως αυτό θα γίνει και στις εκλογές. Απλά δείχνει ότι έχει χάσει πάνω από 10 μονάδες από το 2019 και με δεδομένο το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, μιλάμε για κατακερματισμό του εκλογικού σώματος ανάλογο με αυτόν του 2012 όπου χρειάστηκαν απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις για να έχουμε μια σοβαρή κυβέρνηση.

Όμως, οι ίδιες δημοσκοπήσεις δείχνουν και κάτι άλλο που σώζει τον Μητσοτάκη και που το έχουμε αναφέρει ξανά. Ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόθεση ψήφου είναι πάνω από 6 μονάδες, αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι αυτά που θα πρέπει να ανησυχούν την Κουμουνδούρου.

Όταν π.χ. 6 στους 10 Έλληνες είναι απογοητευμένοι με την κυβερνητική πολιτική αλλά ταυτόχρονα το 70% και πλέον κρίνει αρνητικά την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε εύκολα μπορεί να πει κανείς: «Που πας καημένε Τσίπρα να νικήσεις τον Κυριάκο;»

Ωστόσο, η κακή εικόνα των δύο πρώτων κομμάτων δείχνει και κάτι άλλο. Ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο ψέμα. Δεν μπορεί την υποκρισία, καταδικάζει αυτούς που του έταξαν καλύτερες ημέρες και απλά τους βλέπουν να είναι κακοί διαχειριστές.

Και η ΝΔ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το απολιτίκ σκηνικό που στήνεται.

Με την ακρίβεια να σαρώνει και με τον Μητσοτάκη να μη γνωρίζει ούτε πότε θα σταματήσει.

Με την πανδημία να είναι εκτός ελέγχου λόγω διαχειριστικής ανεπάρκειας και με την κυβέρνηση να περιμένει απλά να έρθει η άνοιξη για να υποχωρήσουν τα κρούσματα.

Με τα ελληνοτουρκικά να έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν και πάλι, γιατί η κυβέρνηση μένει στις φιέστες για ταRafale.

Με την οικονομία να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι αλλά και με τους πολίτες να μην μπορούν να πιστέψουν ότι ο Μητσοτάκης, ο Άδωνις, ο Σταϊκούρας και ο Σκυλακάκης θα φέρουν την ανάπτυξη.

Και με μια κοινωνία που είναι στα κάγκελα, με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία προέρχονται από τις πολυετείς κρίσεις.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει. Ίσως σε υποχρεωτικές κυβερνήσεις συνεργασίας, σε «δοτούς» πρωθυπουργούς και στα γνωστά μεγαλοσυμφέροντα να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, και δη αυτό του Ταμείου Ανάπτυξης.

Οι μέρες που έρχονται φαίνεται να μην είναι και τόσο ρόδινες, παρά τα όσα λέει ο Μητσοτάκης ο οποίος είτε δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην κοινωνία είτε απλά την κοροϊδεύει. Όπως ο πατέρας του…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.