Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Και οι δυο τα θέλουν αλλά κόντρα με φόντο τα Rafale για τα μάτια του κόσμου…

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να «κονταροχτυπιούνται» με αφορμή τη σύμβαση για την απόκτηση επιπλέον έξι Rafale, καθώς επίσης και την απόκτηση των Γαλλικών φρεγατών και των συνοδών πυρομαχικών.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι για τη Νέα Δημοκρατία η άμυνα της χώρας αποτελεί αυτοσκοπό, ο Αλ. Τσίπρας διαφώνησε για την αγορά επιπλέον έξι αεροσκαφών Rafale με κόστος 1 δις ευρώ (συμφώνησε για την αγορά των πλοίων και των πυρομαχικών).

 

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβειας θα είναι στοχευμένα και σίγουρα δε θα επηρεάσουν τη δημοσιονομική σταθερότητα, με τον Αλ. Τσίπρα να αναρωτιέται πως γίνεται να πληρώνει ο Ελληνικός λαός 7 δις σε εξοπλιστικά και να μην υπάρχει επιπλέον στήριξη στην ελληνική κοινωνία!

 

Πιο αναλυτικά, Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την προμήθεια εξοπλισμών, όπως τα Rafale και τις Belharra, έκανε λόγο για «αμυντική επιλογή με πολιτικό περιεχόμενο, όπως και μια πολιτική απόφαση με διεθνή προσανατολισμό». Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε πως με «το τελευταίο καύχημα της ευρωπαϊκής ναυπηγικής η επιφάνεια και ο βυθός της χώρας μας προστατεύονται απόλυτα». «Οι νέες φρεγάτες θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν δίπλα τους τέσσερα νέα πλοία μικρότερης επιφάνειας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας πως για αυτό θα ληφθούν αποφάσεις το καλοκαίρι.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.