Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“Φωτιά” στα καύσιμα: Ακριβότερη κατά 648 ευρώ η μετακίνηση και η θέρμανση για κάθε νοικοκυριό

«Φωτιά» αναμένεται να πάρουν οι τιμές στα καύσιμα πυροδοτώντας ένα νέο άνευ προηγουμένου «τσουνάμι» ακρίβειας.

Εδώ «κομβικό» ρόλο θα παίξουν οι διακυμάνσεις της τιμής του φυσικού αερίου και κυρίως η διάρκεια. Ήδη πάντως τα εγχώρια νοικοκυριά έχουν αναγκαστεί να σηκώσουν βαρύ φορτίο και για την αγορά καυσίμων.
Για να αγοράσουν τις ίδιες ποσότητες που προμηθεύονταν και πέρυσι καλούνται φέτος να βγάλουν από την τσέπη τουλάχιστον 648 ευρώ περισσότερα!

 

«Ράλι» χωρίς τέλος για τις τιμές των καυσίμων: Κάθε νοικοκυριό πρέπει πια να ξοδεύει περισσότερα για να προμηθεύεται τα ίδια ακριβώς προϊόντα που αγόραζε και πριν από λίγους μήνες. Ανατιμήσεις που μπορεί να πυροδοτηθούν εκ νέου λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Και φυσικά η μετακίνηση και η θέρμανση κοστίζουν πλέον ακριβά, πόσο μάλλον όταν οι διεθνείς τιμές πετρελαίου έχουν εκτοξευτεί σχεδόν 95% μέσα σε έναν χρόνο.

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές στα πρατήρια μέσα σε έναν χρόνο

Είναι ενδεικτικό ότι η τιμή της αμόλυβδης τον Φεβρουάριο του 2021 πωλείτο κατά μέσο όρο στην τιμή του 1,553 ευρώ το λίτρο.

Τον αντίστοιχο μήνα φέτος η τιμή της έχει ανέβει στο 1,892 ευρώ, αυξημένη κατά 21,8%.

Η τιμή του Diesel κίνησης πέρυσι τον Φεβρουάριο διαμορφωνόταν στο 1,292 ευρώ, ενώ φέτος κατά μέσο όρο πωλείται στο 1,626 ευρώ. Η ενίσχυση της τιμής της είναι 25,8%. ΠΗΓΗ:Όλες οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.