Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το ένα χέρι νίβει το άλλο… και το δούλεμα πάει σύννεφο

Χθες το μεσημέρι που ξύπνησα και άνοιξα την τηλεόραση να δω την επικαιρότητα στα κανάλια, τρόμαξα.

Νόμιζα ότι κάτι έγινε ενόσω κοιμόμουν, και ξανάρθε στα πράγματα ο Σύριζας.

Μιλάμε για μπαράζ καταγγελιών κατά της κυβέρνησης, και για ένα απέραντο μπάχαλο στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Μετά από τον πρώτο καφέ όμως συνήλθα, και αντελήφθην πως όλα αυτά τα βέλη κατευθύνονταν προς την κυβέρνηση των «αρίστων», που την ψηφίσαμε με δυο χέρια για να μας ξανακάνει ευρωπαϊκό κράτος.

Τώρα τι σόι ευρωπαϊκό κράτος κλείνει με τον πρώτο χιονιά…

Τι σόι ευρωπαϊκό κράτος αφήνει πολίτες και οικογένειες εγκλωβισμένους στα αυτοκίνητά τους επί 10 ώρες και βάλε, με κίνδυνο ακόμη και να πεθάνει κόσμος… όχι στα βουνά, αλλά στο κέντρο της πρωτεύουσας, αυτό είναι αλλουνού παπά ιστορία.

Χάος λοιπόν, μέχρι που επενέβη το κράτος, μέσω του Πατούλη, του Μπακογιάννη, του Στυλιανίδη, και των άλλων αρμοδίων, και όλα μπήκαν στη θέση τους.

Φταίει η Αττική Οδός, φταίνε οι οδηγοί που ξεκίνησαν για τις δουλειές τους χωρίς αλυσίδες, φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίει η Δούρου που δεν μας είχε θωρακίσει, φταίει ο Ντάφι Ντακ, και άλλα πολλά παρόμοια.

Δεν φταίει όμως η κυβέρνηση, η οποία είναι σε πλήρη εγρήγορση, και μάλιστα είχε δώσει σαφείς οδηγίες να απαγορευτεί η κίνηση στην εθνική οδό, για να μην κοπεί η Ελλάδα στα δυο.

Μιλάμε για τέρατα λογικής… απαγορεύεις την κυκλοφορία, και άρα ο δρόμος μένει ανοιχτός!

Τι δεν καταλαβαίνω;

Τελικά δεν κόπηκε η χώρα στα δυο, αλλά η Αθήνα στα πέντε ή και στα έξι… εξαρτάται από πού ακριβώς είχε εγκλωβιστεί ο καθένας.

Με τους τηλεκήνσορες να κραυγάζουν στα στούντιο για το πόσο φταίχτης είναι ο κυρ Μήτσος, που ξεκίνησε να πάει στο Σύνταγμα χωρίς αλυσίδες.

Ακόμη και η «δημαρχέσσα», που την πηγαινοφέρνει σοφέρ στο στούντιο μέσα σε θηριώδες τζιπ, ακόμη κι αυτή ήταν έξαλλη με τους ανεγκέφαλους που δεν ξέρουν να βάζουν αλυσίδες στα Χιουντάι τους…

Ευτυχώς βγήκε στην τηλεόραση ο Στυλιανίδης (ο διάδοχος του Νικ Χαρντ) και αναθάρρησα. Φταίει η Αττική Οδός, είπε, και θα πληρώσει γι’ αυτό.

Εν τω μεταξύ, βάσει ρήτρας, σύμβασης, κλπ. η Αττική Οδός θα αποζημιωθεί από το κράτος λόγω μειωμένης κίνησης εξαιτίας του χιονιά, όπως αποζημιώθηκε με το λοκντάουν της πανδημίας, αλλά προς το παρόν την κρεμάμε στα μανταλάκια για να δείξουμε πως κάτι κάνουμε.

-Έχετε τελικά σχέδιο κ. υπουργέ;

-Βεβαίως και έχουμε.

-Πότε θα το εφαρμόσετε;

-Μα… μόλις λιώσουν τα χιόνια!

Μπανανία (που δεν βγάζει καν μπανάνες)!!!!!

Σήμερα μάλιστα βγήκε και ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε πρόστιμο 2.000 ευρώ στην κοινοπραξία για κάθε εγκλωβισμένο όχημα.

Με αποτέλεσμα ο άλλος που έβριζε χθες όλη μέρα τον Κυριάκο καθότι εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό με τα 3 παιδιά του, τη γυναίκα, και την πεθερά μέσα στο αμάξι, σήμερα που άκουσε πως θα πάρει από 2 χιλιάρικα για τον καθένα τους (έτσι κατάλαβε ο καψερός), από το πρωί ανεβάζει διθυράμβους στα σόσιαλ μύδια για τον σωτήρα μας… τον statesman, τον Κυριάκο ντε!

Τι θα γίνει όμως με εκείνους που εγκλωβίστηκαν στη Μεσογείων και αλλού, θα το βρει η υπΕρεσία.

Προς το παρόν, γνωστός μου που πήγε σήμερα το πρωί στη Μεσογείων να βρει το αμάξι του που το παράτησε χθες, βρήκε μια κλήση για παράνομη στάθμευση.

Ένας άλλος πάλι, που επέζησε 13 ώρες μέσα στο ΙΧ του κάπου στην Αττική Οδό, κατάφερε να πάει με τα πόδια στο σπίτι του, όπου έπαθε ανακοπή διότι άνοιξε τον λογαριασμό της ΔΕΗ που βρήκε στην πόρτα…

Καθημερινές ιστορίες γαλάζιας τρέλας.

Πάντως να τα λέμε όλα, ο Στυλιανίδης (που νέος ήταν οργανωμένος στον Ρήγα Φεραίο) αποδείχτηκε μεταγραφή παλτό. Δώσαμε τον Μέσι (Νικ Χαρντ) και πήραμε τον… Τσικιντζέλα.

Τέλος πάντων… ποιο είναι όμως το γενικό συμπέρασμα δια μίαν ακόμη φοράν;

Ότι καλές οι παντός είδους ιδιωτικοποιήσεις, αλλά μόλις μπει το πρώτο αγγούρι στη θέση του, απαξάπαντες φωνάζουμε «που είναι το κράτος;».

Το κράτος, που επιδέξια οι κυβερνήσεις σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ συστηματικά απαξιώνουν, μέχρι που να φωνάξει ο λαός «πουλήστε τα όλα επιτέλους», και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για ιδιωτικούς δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, νοσοκομεία, κλπ.

Και μετά ακολουθεί το χάος.

Με το ένα χέρι να νίβει το άλλο… και το δούλεμα να πηγαίνει σύννεφο.

Τους κερδοσκόπους να μην κάνουν τίποτα, και το κράτος να τους αποζημιώνει κάθε τόσο με δικά μας χρήματα, ή να κάνει αυτό τη δουλειά τους, νόμιμα κι ωραία, αφού έτσι ήθελε ο λαός, και έτσι ψήφισε η βουλή.

Και για να λέμε πως τους ελέγχουμε, συστήνουμε και μια (δήθεν) ανεξάρτητη αρχή, με διοίκηση και προσωπικό διορισμένα από το υπουργείο παρακαλώ, και έτσι όλα καλά… και νόμιμα.

Και μόλις γίνει η στραβή, τότε συσκέψεις επί συσκέψεων, και στο τέλος στέλνουμε τον στρατό να καθαρίσει (και να μοιράσει σταφίδες στους εγκλωβισμένους).

Θα μπορούσα να γράψω σελίδες για τη στρεβλή αυτή εκδοχή των ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας, αλλά που θα βρω το δίκιο μου; Ποιος θα καταλάβει;

Γι’ αυτό αρκούμαι να παρακολουθώ τον Πέτσα σήμερα στα κανάλια, ο οποίος προσπαθεί να ηρεμήσει τους αγριεμένους τηλεκήνσορες με τον ήπιο και μεστό λόγο του.

Προβλέπω δηλαδή κι άλλη οικονομική «στήριξη» στα χειμαζόμενα από τον χιονιά ΜΜΕ (και στην Aegean, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια).

Λείπει και ο Άδωνις από τα κανάλια για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, και να μας πει πόσο φταίει ο Πολάκης για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε στους δρόμους… και πως οι εγκλωβισμένοι είναι στην πραγματικότητα ηθοποιοί, που τους πλΕρώνει ο Σύριζας… τον έχω ικανό να μας το πει.

ΥΓ- Βούτυρο στο ψωμί του Κυριάκου ο χιονιάς. Κανείς δεν ασχολείται με τα sms του Γεραπετρίτη προς τον Φουρ-φουρθιώτη, μέσω των οποίων έπαιρνε οδηγίες για το πώς θα πρέπει να νομοθετήσει…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.