Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πάτρα: Χάος με την τηλεκπαίδευση  στα σχολεία

Νέο αλαλούμ προκλήθηκε στην Αχαϊα, σχετικά με το αν θα ισχύσει η τηλεκπαίδευση  στα σχολεία του νομού που παραμένουν κλειστά για δύο ημέρες. Σημειώνεται ότι παρότι κλειστά, χθες Δευτέρα, τα σχολεία στην Αχαϊα λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση, ενώ σήμερα αυτό ακυρώνεται παρά το γεγονός ότι ο νομός δεν είναι ανάμεσα στους πληγέντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ισχύουν τα εξής: 

– Λόγω της κήρυξης γενικής αργίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

– Σελφ τεστ δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια του αλαλούμ που έχει προκληθεί με τη γενικη αργία στο νομό Αχαϊας.

Στο μεταξύ, σε ανάρτησή του ο προέδρος της ΕΛΜΕ Αχαϊας, Σπύρος Ψαράς, αναφέρει: Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΙΘ δε θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη τηλεκπαίδευση στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας μας για τις οποίες έχει ληφθεί απόφαση από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας να παραμείνουν κλειστές για Δευτέρα και Τρίτη .
Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι δε θα διενεργηθούν self test για αύριο αλλά θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από το ΥΠΑΙΘ
Εκ της ΔΔΕ Αχαΐας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.