Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η πανδημία έκανε … αλκοολικούς τους Άγγλους

Ο αριθμός των Βρετανών που καταναλώνουν επικίνδυνα υψηλές ποσότητες αλκοόλ αυξήθηκε σημαντικά από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η κυβερνητική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη βελτίωση της υγείας και την καταπολέμηση των ανισοτήτων βασίστηκε σε δεδομένα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων YouGov για να υπολογίσει τον αριθμό των ατόμων στην Αγγλία που καταναλώνουν κρασί, μπίρα και άλλα αλκοολούχα ποτά σε βαθμός τέτοιο που να θεωρείται υψηλού κινδύνου.

Με βάση ένα δείγμα 1.700 προσώπων, τον Οκτώβριο του 2021 το 18,1% των ενηλίκων –ποσοστό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 8 εκατομμύρια ανθρώπους– έκαναν τέτοια επικίνδυνη χρήση αλκοόλ κατά τους τρεις προηγούμενους μήνες. Τον Οκτώβριο του 2019 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 11,9% (5 εκατομμύρια άνθρωποι) και τον Φεβρουάριο του 2020, ακριβώς πριν επιβληθούν τα πρώτα λοκντάουν στην Ευρώπη, ήταν 12,4%.

Το επικίνδυνο επίπεδο χρήσης καθορίζεται σε σχέση με την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνεται αλλά και με τη συχνότητα, το αίσθημα ενοχής ή τις συνέπειες που έχει για τους πότες στις κοινωνικές δραστηριότητές τους.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.