Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η δύναμη των Rafale τρομάζει τους τούρκους

Τα πρώτα Rafale έφθασαν στην Ελλάδα σήμερα, με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να δημοσιεύουν την είδηση μαζί με τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Μία ιστοσελίδα και ένα τηλεοπτικό δίκτυο μιλούσαν για επίδειξη δύναμης από την πλευρά της Αθήνας, όμως τα Rafale είναι στο μικροσκόπιο της Τουρκίας. Υπενθυμίζονται παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που είχε πει ότι είναι πρόκληση τα εξοπλιστικά προγράμματα, αναφερόμενος τόσο στα Rafale όσο και στις φρεγάτες Belharra ενώ είχε πει επίσης για τα γαλλικά μαχητικά ότι είναι “μεγάλος αριθμός για την Ελλάδα, αλλά μικρός να αντιμετωπίσει την Τουρκία”.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Ερντογάν είχε πει η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει τα εξοπλιστικά.

Τα Rafale είναι τα πρώτα μαχητικά που έρχονται από το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει η Αθήνα.

Όσον αφορά συγκεκριμένα στον τουρκικό Τύπο, η Daily Sabah δημοσιεύει την είδηση και επισημαίνει ότι η Αθήνα θα αγοράσει επιπλέον έξι Rafale και τρεις φρεγάτες Belhara από τη Γαλλία.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, “τα αεροσκάφη μάχης πολλαπλών ρόλων με ένα χαρακτηριστικό φτερό σε σχήμα τριγώνου ήταν η πρώτη σημαντική παράδοση που προέκυψε από αμυντικές συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψαν πέρυσι η ελληνική και η γαλλική κυβέρνηση”.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.