Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αχαία: Ανοίγουν τα σχολεία πλην Καλαβρύτων

Επαναλειτουργούν μετά από τρεις ημέρες τα σχολεία στην Αχαΐα από σήμερα Πέμπτη, εξαίρεση θα αποτελέσει ο Δήμος Καλαβρύτων όπου λόγω του ψύχους που επικρατεί (σήμερα προβλέπεται η θερμοκρασία να πέσει μέχρι και στους -8 βαθμούς) οι μαθητές θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Ωστόσο, στους ορεινούς Δήμους, οι Δήμαρχοι έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν εάν θα ανοίξουν ή όχι οι σχολικές μονάδες, στην περίπτωση που οι θερμοκρασίες παραμένουν πολύ χαμηλές στις περιοχές τους.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αχαΐας, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά από την Δευτέρα μέχρι την Τεάρτη.

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που προκάλεσε συνθήκες παγετού με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλείς οι  μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και μεταφορέων, ενώ  εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, ήταν αδύνατη η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (ανοικτά παράθυρα και πόρτες) για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid19 στις σχολικές αίθουσες.

 

Τηλεκπαίδευση στα Καλάβρυτα

Με απόφαση του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου τα Σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Καλαβρύτων θα παραμείνουν κλειστοί την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28  Ιανουαρίου 2022, λόγω  του παγετού που επικρατεί.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.