Όνομα έκπληξη ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού
Ενώπιον μίας κατάστασης η οποία μπορεί να εξελιχθεί ιδιαίτερα απειλητική για την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία κινδυνεύουν να βρεθούν οι Έλληνες εφοπλιστές καθώς η Ουκρανία συγκεντρώνει στοιχεία για να τα αποστείλει στο Διεθνές Δικαστήριο προκείμενου να στοιχειοθετηθεί κατηγορία ότι βοηθούν τους «εγκληματίες πολέμου Ρώσους»!
Συγκεκριμένα ως μεταδίδει το lloydslist (δηλαδή η επίσημη ιστοσελίδα των Lloyds) οι Έλληνες εφοπλιστές εκτελούν συνεχή δρομολόγια μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και τη Βαλτικής προς τις δυτικές αγορές.
Η Ουκρανία «χτίζει» κατηγορία εναντίον Ελλήνων ιδιοκτητών δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν ακτοπλοϊκώς ρωσικό αργό πετρέλαιο.
«Θα κυνηγήσουν τους πιο εξέχοντες (πλοιοκτήτες) όπου περιλαμβάνονται και Έλληνες ιδιοκτήτες», λέει η Russia Tanker Tracking Group .
Τα ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια περιλαμβάνουν 50 από τις 140 κλήσεις για φόρτωση ρωσικού πετρελαίου κατά την διάρκεια του Απριλίου, σε κύρια λιμάνια της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με στοιχεία της Lloyd’s List Intelligence.
Μάλιστα στο δημοσίευμα υπάρχει η χαρακτηριστική φωτογραφία του δεξαμενόπλοιου Νήσος Ρήνια, το οποίο ανήκει στην Kyklades Maritime και παρέλαβε το αργό πετρέλαιο της ρωσικής Urals στο Rotterdam της Ολλανδίας από ρωσικών συμφερόντων πλοίο.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η περίπτωση της εταιρείας Kyklades Maritime η οποία είναι ιδιοκτησίας του Γιάννη Αλαφούζου ο οποίος είναι ταυτόχρονα και ιδιόκτητης του πλέον αντι-ρωσικής κατεύθυνσης τηλεοπτικού σταθμού του ΣΚΑΪ.
Σίγουρα είναι εντυπωσιακό να υβρίζονται επί 24ωρου βάσης οι Ρώσοι και προσωπικά ο Β.Πούτιν και η οικογένεια Αλαφούζου να μεταφέρει το ρωσικό πετρέλαιο όπως τους κατηγορούν οι Ουκρανοί.
Φυσικά, εμείς το εκλαμβάνουμε ως λίβελο και θα πρέπει να τοποθετηθεί η εταιρεία και ο ίδιος.
Βέβαια, να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του ΣΚΑΪ ελέγχεται από τον Τούρκο επιχειρηματία Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος έχει αναλάβει το management του σταθμού όπως και το 85% του μη ενημερωτικού προγράμματος δημιουργώντας ουσιαστικά μονοπώλιο, που δεν αφήνει περιθώριο συνεργασίας με άλλες εταιρείες παραγωγής, καθώς τόσο οι σειρές όσο και τα ριάλιτι και τα σόου έχουν αποκλειστικά τη «σφραγίδα» του.