H Ελλάδα είναι μία χώρα με δυστυχισμένους κατοίκους στην τριετία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύει η Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας 2022 φαίνεται πως εντόπισε το φως μέσα στο σκοτάδι.
Η Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας συντάσσεται εδώ και δέκα χρόνια υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
Στο πλαίσιο της έκθεσης γίνονται δημοσκοπήσεις και οι κάτοικοι απαντούν για το προσωπικό τους επίπεδο ευτυχίας, αλληλεγγύης, ατομικής ελευθερίας και διαφθοράς. Από τις απαντήσεις τους προκύπτει η κατάταξη των πιο ευτυχισμένων χωρών.
Σύμφωνα με την διεθνή ομάδα ερευνητών, μεταξύ των οποίων και ο Christopher Barrington-Leigh, καθηγητής του Πανεπιστημίου McGill, στον Καναδά, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 58η θέση για την περίοδο 2019-2021, πολυ πίσω από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες της ΕΕ.
Ένα αποτέλεσμα το οποίο εξηγεί και την κατάρρευση της δημοτικότητας της κυβέρνησης η οποία υποχωρεί κάτω από 25% πλέον.
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Φινλανδία καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως την πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο. Φέτος ωστόσο, η βαθμολογία της ήταν σημαντικά υψηλότερη από άλλα κράτη.
Η Δανία συνεχίζει να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, με την Ισλανδία να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.
Η Ελβετία συνεχίζει στην 4η θέση, ακολουθούμενη από την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.
Η δεκάδα με τις πιο «ευτυχισμένες χώρες» περιλαμβάνει την Σουηδία, τη Νορβηγία, το Ισραήλ και τη Νέα Ζηλανδία.
Οι επόμενες πέντε είναι η Αυστρία, Αυστραλία, Ιρλανδία, Γερμανία και Καναδάς.
Οι υπόλοιπες 20 περιλαμβάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στην 16η θέση, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τσεχία που συνεχίζουν να καταλαμβάνουν την 17η και 18η θέση, ακολουθεί το Βέλγιο στην 19η και η Γαλλία στην 20η θέση.
Συνολικά πάντως, οι τρεις μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν στο Λίβανο, τη Βενεζουέλα και το Αφγανιστάν.