Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Για την 1η Απριλίου σχεδιάζουν την κατάργηση των μέτρων

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατέθεσε στην Επιτροπή για τον κορωνοϊό το σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των τελευταίων μέτρων. Οι «ειδικοί» θα εξετάσουν το σχέδιο την ερχόμενη Τετάρτη (30/3) και θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Τα νέα μέτρα αναμένεται να έχουν ημερομηνία έναρξης την 1η Απριλίου και ημερομηνία λήξης την 31η Αυγούστου. Κι αυτό, εάν δεν υπάρξουν στο μεσοδιάστημα ανατροπές, δηλαδή ένας νέος μεταλλαγμένος ιός.

Σύμφωνα με τον Θ.Πλεύρη, πρόκειται για «το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων και τον χρόνο αποκλιμάκωσης αυτών, που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης», όπως ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υποστηρίζει πως ο προγραμματισμός αυτός είναι απαραίτητος για την κοινωνία:

«Μας παρουσιάστηκε ένα πλέγμα μέτρων το οποίο έχει κάποιες ημερομηνίες για την υλοποίηση κάποιων πραγμάτων, ως πρόταση συνολική. Και αυτή την πρόταση θα τη συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα. Εφόσον καταλήξουμε θα είμαστε σε θέση να σας πούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα έως τις 31 Αυγούστου. Και πάντοτε υπό την αίρεση ότι δεν θα συμβεί κάτι που θα φέρει ανατροπή στα δεδομένα. Πρέπει να γνωρίζει όλη η κοινωνία ποιος είναι ο ορίζοντας μπροστά μας», αναφέρει.

 Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός για την άρση των μέτρων

Η Ελλάδα, έστω και τελευταία, αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπολοίπων χωρών και να καταργήσει τη χρήση της μάσκας σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους, αλλά και την υποχρέωση της επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού σε κλειστούς δημόσιους χώρους (εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, εστίαση κλπ).

Στο τραπέζι της συζήτησης θα μπουν και τα τεστ που υποχρεούνται να κάνουν οι εργαζόμενοι κάθε εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες περί κατάργησής τους ή μείωση του αριθμού που απαιτείται. 

Το πλέγμα των νέων παραμέτρων που θα συνθέσουν τη νέα μας καθημερινότητα, ωστόσο, παραμένει περίπλοκο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των γιατρών (ΠΙΣ):

«Πρέπει να καταλήξουμε για τη χρήση της μάσκας διαφόρων επιπέδων σε διάφορους εσωτερικούς χώρους. Υπάρχουν, επίσης, τα rapid test, τα self test, τα PCR test σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες και εργασιακές υποχρεώσεις. Υπάρχουν πιστοποιητικά, τα οποία χρησιμοποιούνται σε διαφορετικούς χώρους και είναι και δύο ταχυτήτων -ειδικά στον τουρισμό- αφού έχουν διαφορετικό χρόνο λήξης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ευρωπαϊκό πιστοποιητικό). Είναι, επίσης, η λειτουργία των σχολείων και πολλά άλλα…», τονίζει ο Θ.Εξαδάκτυλος.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.