«Δύο τραγικά περιστατικά συγκλόνισαν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε διάστημα δύο εβδομάδων» αναφέρει ο Τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ
Για «κρίσιμα ερωτήματα» όσον αφορά την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων ασφαλείας κάνει λόγο ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εθνικής Άμυνας και του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, σε δήλωσή του για το θανατηφόρο δυστύχημα σε πεδίο βολής της Ρόδου.
Ο κ. Κατρίνης σημειώνει πως «δύο τραγικά περιστατικά συγκλόνισαν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων». Όπως υπενθυμίζει, «το πρώτο συνέβη στις 10 Νοεμβρίου στο Πεδίο Βολής “ΑΕΤΟΣ” στον Έβρο, στη διάρκεια της προετοιμασίας για την τελική φάση της άσκησης «Αίσιος Οιωνός 2025» όπου, εν μέσω κακοκαιρίας, ένας πολίτης, μέλος τεχνικής ομάδας που είχε αναλάβει την παρουσίαση drones για τις ανάγκες της άσκησης, τραυματίστηκε σοβαρά όταν παρασύρθηκε από σκηνή στο χώρο του στρατοπέδου. Το δεύτερο συνέβη σήμερα σε πεδίο βολής στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, όπου από χειροβομβίδα που εξεράγη από λάθος τραυματίστηκε θανάσιμα 19χρονος στρατιώτης και ακρωτηριάστηκε μόνιμο στέλεχος της εθνοφυλακής, το οποίο δίνει μάχη για να διατηρηθεί στη ζωή».
Ο κ. Κατρίνης εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του στρατιώτη, ευχόμενος να αποκατασταθεί το ταχύτερο η υγεία των άλλων δύο.
Σημειώνει επίσης πως αναμένει τη διερεύνηση των περιστατικών και τα σχετικά αποτελέσματα.