Ο πολιτικός σουρεαλισμός βρίσκεται αυτόν τον καιρό στα …καλύτερά του ή (ανάλογα με το πώς θα το δει κανείς) στα χειρότερά του. Σε όλους σχεδόν τους κομματικούς χώρους.
Το τελευταίο που θα περίμενε πάντως οποιοσδήποτε θα ήταν να ακούγε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αποδοκιμάζει βουλευτή του επειδή όχι μόνο διαφώνησε με το γάμο των ομοφύλων αλλά χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα και κατά της …Τουρκίας!
Θα τρίζουν αν μη τι άλλο τα κόκαλα του Ανδρέα Παπανδρέου μετά τις ανακοινώσεις της Χαριλάου Τρικούπη (τουτέστιν του …ουδόλως εκβιαζόμενου Ν. Ανδρουλάκη) ότι είναι “εκτός των θέσεων του ΠΑΣΟΚ” και αυτές οι δηλώσεις του εκ Λέσβου Παν. Παρασκευαΐδη
Και ποιες είναι οι δήθεν “φαιδρότητες και υπερβολές” του βουλευτή; Ότι “αν έρθει στα νησιά μας η Τουρκία και μας βρει απροετοίμαστους θα σφάξει τον πληθυσμό”. Ή μήπως είναι αλλεργικοί στα περί “παλλαϊκής άμυνας”;
Πολιτικός σουρεαλισμός δεν είναι αυτό που συμβαίνει και στον ΣΥΡΙΖΑ; Εκτός από όλα τα άλλα του τελευταίου διάστηματος, ακούστηκε από το βήμα της Βουλής και η Αθηνά Λινού (η οποία παραιτήθηκε στο μεταξύ, για άγνωστους ακόμη λόγους, από τομεάρχης Παιδείας) να πλέκει αυτές τις ημέρες το εγκώμιο (ναι) του Άδωνι Γεωργιάδη…
Με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της, του είπε επί λέξει: «Κύριε υπουργέ χαίρομαι που είστε παρών για να συζητήσουμε αυτή την ερώτηση και εύχομαι να είναι πολύ επιτυχής, όπως είναι πάντα βέβαια η θητεία σας, στο υπουργείο Υγείας…»
Και σιγά που θα το άφηνε αναξιοποίητο ο ίδιος. Το έκανε αμέσως διαδικτυακό “φέιγ βολάν” με ιδιαίτερη αφιέρωση μάλιστα στον …Π. Πολάκη. (Αλήθεια, στις Σπέτσες -από όπου γύρισαν όλοι…χαρούμενοι- ασχολήθηκαν με αυτά;)
Δεν λείπει ασφαλώς ούτε από το κυβερνών κόμμα ο σουρεαλισμός. Σε διάφορα επίπεδα, από τον ενδυματολογικό μέχρι και τον γλωσσικό…
Πρόσφατο παράδειγμα η Δόμνα Μιχαηλίδου. Αφού εμφανίστηκε στο συνέδριο του Economist παραβιάζοντας κατάφωρα το dress code για τη συγκεκριμένη περίσταση, το σαββατοκύριακο βγήκε στις τηλεοράσεις ώστε να δώσει εξηγήσεις για τα χρήματα που καλούνται συνταξιούχοι να επιστρέψουν στον ΕΦΚΑ.
Κι άρχισε να μιλάει για την “κατακράτηση” που έχει γίνει σε συνταξιούχους και δώστου να λέει για τα ποσά που θα “κατακρατηθούν” χωρίς κανείς να μην τη διορθώνει. Για το μόνο που δεν ακούσαμε ήταν για διουρητικά.
Αν πάντως δεν μας είχε ενημερώσει με το βιογραφικό της (και με καμάρι) η ίδια ότι έφυγε για την Αγγλία στα 17 της κι έκανε εκεί όλες τις σπουδές της καταλήγοντας στο Cambridge, θα είχαμε ίσως μπερδευτεί νομίζοντας ότι αυτά είναι τα χάλια του δημόσιου πανεπιστημίου. Κι ευτυχώς που θα έρθουν τα ιδιωτικά…