Ενας στους τρεις κατοίκους της Ελλάδας που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας αδυνατούσε πέρσι να καλύψει οικονομικά το κόστος ενός γεύματος κάθε δεύτερη μέρα που να περιλαμβάνει κρέας, ψάρι ή ισοδύναμης διατροφικής αξίας τρόφιμο για όσους δεν καταναλώνουν ζωική πρωτεΐνη (βετζετέριαν).
Στο σύνολο του πληθυσμού αυτό αφορούσε το 10%.
Η διατροφή και η εξασφάλιση 3-4 γευμάτων την εβδομάδα με μια ελάχιστη πρωτεϊνική αξία είναι ένας από τους βασικούς δείκτες υλικής στέρησης που παρακολουθεί η Eurostat και σε αυτόν τον δείκτη η επίδοση της Ελλάδας είναι εξαιρετικά ανησυχητική.
Με τον μέσο όρο της Ε.Ε. να βρίσκεται στο 19,7% ως ποσοστό επί του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας και στο 8,3% στο σύνολο του πληθυσμού, η Ελλάδα κατέχει τη διόλου κολακευτική τέταρτη θέση στον πρώτο δείκτη (με 32,7%) και την έβδομη στον δεύτερο (με 10% του συνολικού πληθυσμού σε αδυναμία να εξασφαλίσει ένα κατάλληλο γεύμα κάθε δεύτερη μέρα).
Η Βουλγαρία (43%), η Ρουμανία (44,6%) και η Σλοβακία (40,6%) έχουν χειρότερες επιδόσεις στον πληθυσμό που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, ενώ στο σύνολο του πληθυσμού χειρότερα ποσοστά από την Ελλάδα, εκτός από τις τρεις προαναφερόμενες χώρες, είχαν η Ουγγαρία, η Λιθουανία, αλλά και η Γερμανία.