Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Eurostat: Tο 10% του Ελληνικού λαού σε διατροφική υστέρηση

Ενας στους τρεις κατοίκους της Ελλάδας που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας αδυνατούσε πέρσι να καλύψει οικονομικά το κόστος ενός γεύματος κάθε δεύτερη μέρα που να περιλαμβάνει κρέας, ψάρι ή ισοδύναμης διατροφικής αξίας τρόφιμο για όσους δεν καταναλώνουν ζωική πρωτεΐνη (βετζετέριαν).

Στο σύνολο του πληθυσμού αυτό αφορούσε το 10%.

Η διατροφή και η εξασφάλιση 3-4 γευμάτων την εβδομάδα με μια ελάχιστη πρωτεϊνική αξία είναι ένας από τους βασικούς δείκτες υλικής στέρησης που παρακολουθεί η Eurostat και σε αυτόν τον δείκτη η επίδοση της Ελλάδας είναι εξαιρετικά ανησυχητική.

Με τον μέσο όρο της Ε.Ε. να βρίσκεται στο 19,7% ως ποσοστό επί του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας και στο 8,3% στο σύνολο του πληθυσμού, η Ελλάδα κατέχει τη διόλου κολακευτική τέταρτη θέση στον πρώτο δείκτη (με 32,7%) και την έβδομη στον δεύτερο (με 10% του συνολικού πληθυσμού σε αδυναμία να εξασφαλίσει ένα κατάλληλο γεύμα κάθε δεύτερη μέρα).

Η Βουλγαρία (43%), η Ρουμανία (44,6%) και η Σλοβακία (40,6%) έχουν χειρότερες επιδόσεις στον πληθυσμό που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, ενώ στο σύνολο του πληθυσμού χειρότερα ποσοστά από την Ελλάδα, εκτός από τις τρεις προαναφερόμενες χώρες, είχαν η Ουγγαρία, η Λιθουανία, αλλά και η Γερμανία.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.