Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πρόβλημα με τις εμφανίσεις υποψηφίων – Η εισήγηση της Διακομματικής Επιτροπής

Να μην υπάρχουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψήφιων βουλευτών στα ΜΜΕ εισηγείται η Διακομματική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη (30/05).

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό της εισήγησης έχει να κάνει με το γεγονός πως στις δεύτερες εκλογές (25 Ιουνίου) δεν υπάρχει σταυρός προτίμησης αλλά λίστα, άρα δεν υπάρχει λόγος να ισχύσουν οι περιορισμοί.

Όμως, με βάση την εισήγηση της Διακομματικής, υπάρχει μια αντίφαση καθώς χθες, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ξεκαθάριζε πως «με κοινή απόφαση των Υπουργών …, καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια, σχετικά με τις εμφανίσεις στα … ραδιοτηλεοπτικά μέσα των υποψήφιων βουλευτών και των οριζόμενων εκπροσώπων των κομμάτων … και τίθενται περιορισμοί για την αποτροπή της έμμεσης προβολής των υποψήφιων βουλευτών».

Έτσι, για να τεθεί σε ισχύ η εισήγηση της Επιτροπής πρέπει να υπάρξει υπουργική απόφαση. Αν αυτό δε γίνει, ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν. Δηλαδή, μέχρι μία εμφάνιση σε πανελλαδικά κανάλια και μέχρι δύο σε τοπικά κανάλια και ραδιόφωνα.

Επόμενη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις εκλογές θα γίνει την Πέμπτη, 1η Ιουνίου, με θέμα το debate.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.