Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ευρωκοινοβούλιο: Άρση της ασυλίας Σπυράκη για οικονομική εξαπάτηση της Ε.Ε

Την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της.

Σε επιστολή που είχε υποβληθεί από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2022, είχε ζητηθεί η άρση της ασυλίας της ευρωβουλεύτριας λόγω της εν εξελίξει έρευνας για «γεγονότα που μπορεί να αποτελούν εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ».

Αν και η κ. Μαρία Σπυράκη έχει εξοφλήσει στη Βουλή όλα τα μη οφειλόμενα καταβληθέντα μέχρι σήμερα ποσά, δεν αποκλείεται πιθανή ποινική ευθύνη εις βάρος της, παρόλο που η ίδια έχει υποστηρίξει ότι δεν έχει εμπλοκή στην υπεξαίρεση ευρωπαϊκών πόρων και οι ενέργειες αφορούν πρώην συνεργάτιδά της.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σήμερα, η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου JURI αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη για την υπόθεση στην οποία κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση στο μέλος του ΠΑΣΟΚ Έλενα Χρονοπούλου. Η επιτροπή θα εισηγηθεί την Πέμπτη στο Ευρωκοινοβούλιο την απόφασή της, την οποία η ολομέλειά του αναμένεται να υιοθετήσει.

Η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί του αιτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (ΕΡΡΟ) της 15/12/2022, η οποία ελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα, για την άρση της ασυλίας της, έκανε την εξής δήλωση:

«Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.