Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
RadioGamma Live

 

Έπεσε το κορυφαίο μοντέλο του Gemini στην Ελλάδα

Σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας παρατηρούνται αυτή τη στιγμή με το Gemini στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, το chatbot εμφανίζει το μήνυμα: «Δεν μπορώ να βοηθήσω σε αυτό διότι είμαι απλώς ένα γλωσσικό μοντέλο», αδυνατώντας να επεξεργαστεί απλά καθημερινά ερωτήματα.

Πιο συγκεκριμένα, το ζήτημα εντοπίζεται στο μοντέλο Gemini 3.1 Pro, το οποίο αρνείται να απαντήσει ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν ενεργοποιείται κάποιο φίλτρο ασφαλείας (safety filter). Η δυσλειτουργία αυτή διαπιστώθηκε από το techmaniacs.gr από λογαριασμό Google Workspace Business με συνδρομή 13,60€ τον μήνα, γεγονός που αποκλείει περιορισμούς που θα αφορούσαν αποκλειστικά τη δωρεάν έκδοση.

Κανονική λειτουργία στα μοντέλα Thinking και Flash

Στον αντίποδα, κατά την επιλογή των μοντέλων Gemini 3.6 Thinking ή Gemini 3.6 Flash, όλα δείχνουν να λειτουργούν ομαλά, με το σύστημα να αποκρίνεται κανονικά σε όλες τις εντολές.

Παρόμοιες αναφορές χρηστών έχουν ήδη καταγραφεί και από χρήστες του Facebook, επιβεβαιώνοντας την ίδια προβληματική συμπεριφορά στο Gemini 3.1 Pro.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.