Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τάνκερς του Αλαφούζου και του Προκοπίου χτυπήθηκαν από drones στη Μαύρη Θάλασσα

Επίθεση με drones σε τρία δεξαμενόπλοια τύπου suezmax που φόρτωναν πετρέλαιο στον τερματικό σταθμό της Caspian Pipeline Consortium (CPC), στα ανοικτά ρωσικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας, εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί, κλιμακώνοντας τις επιχειρήσεις κατά πλοίων που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την CPC, τα ελληνικά τάνκερ που χτυπήθηκαν την Κυριακή ήταν τα Asia και Nissos Ios. Στο Asia, ιδιοκτησίας της Dynacom Tankers Management του Γιώργου Προκοπίου, εκδη

Είχε προηγηθεί επίθεση την Παρασκευή στο Nordic Zenith της Nordic American Tankers, το οποίο ήταν ναυλωμένο από την ExxonMobil. Στο πλοίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε, ενώ 13 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από σκάφη του τερματικού σταθμού και εννέα παρέμειναν στο πλοίο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο