Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η Ρουμανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε και δεύτερο drone που παραβίασε τον εναέριο χώρο της

Την κατάρριψη και δεύτερου drone που παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο της μέσα σε δύο ημέρες, πάνω από μια αραιοκατοικημένη περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (25/07) η Ρουμανία.

Το πρώτο drone, τα συντρίμμια του οποίου εξετάζονται από τις ρουμανικές εισαγγελικές αρχές, εκτιμήθηκε ότι ήταν ρωσικό. Καταρρίφθηκε την Παρασκευή από τη Ρουμανία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά μετά από δεκάδες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της.

Σύμφωνα με το Reuters, o πρόεδρος της Ρουμανίας Νικουσόρ Νταν ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το δεύτερο drone καταρρίφθηκε στις 08:30 το πρωί (05:30 GMT), περίπου 10 χιλιόμετρα δυτικά του Αγίου Γεωργίου (Sfântu Gheorghe), στο Δέλτα του Δούναβη.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι η παραβίαση του εναέριου χώρου εντοπίστηκε από τα ραντάρ στις 08:22, με αποτέλεσμα να απογειωθούν δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν την προέλευση του drone που καταρρίφθηκε το Σάββατο. Ωστόσο, οι εισαγγελικές αρχές είχαν αναφέρει ότι το drone που καταρρίφθηκε την Παρασκευή ήταν ρωσικό.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο