Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το Xiaomi 18 Pro θα έρθει για να λύσει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα τηλέφωνα με κάμερες

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν τηλέφωνα και κάμερες είναι τα καμένα σημεία σε λήψη έντονης αντίθεσης στον φωτισμό. Πρόκειται για τα λευκά και υπερφωτισμένα σημεία της φωτογραφίας, όπως σε λήψης με τον φωτισμό από πίσω ή σε λήψεις σε εσωτερικούς χώρους, που έχουν κάποιο άνοιγμα προς τα έξω. Η Xiaomi θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα, φέρνοντας την τεχνολογία LOFIC στα Xiaomi 18 Pro. Πρόκειται για μια τεχνολογία που είδαμε στο Xiaomi 17 Ultra, η οποία μπορεί να κάνει θαύματα και μέχρι σήμερα είναι διαθέσιμη μόνο στις Ultra συσκευές.

Το Xiaomi 18 Pro έρχεται με LOFIC

Σύμφωνα με ανάρτηση του Kartikey Singh στο X, ο οποίος έχει καλό ιστορικό στις πληροφορίες του για την Xiaomi, τα Xiaomi 18 Pro θα έρθουν με τεχνολογία LOFIC. Στις λήψεις υψηλής αντίθεσης, τα pixel σε έναν αισθητήρα κάμερας μπορούν να συγκρατήσουν μόνο μια συγκεκριμένη ποσότητα φωτός πριν αυτό «ξεχειλίσει». Μόλις το pixel φτάσει στη μέγιστη χωρητικότητά του, γίνεται καθαρό λευκό και η φωτογραφία «καμένη» όπως λέμε, αφού σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει καθόλου πληροφορία.

Αλλά με το LOFIC, το οποίο σημαίνει Lateral Overflow Integration Capacitor, έχει σχεδιαστεί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα πιο αποδοτικά. Με τη νέα τεχνολογία λοιπόν, κάθε pixel μπορεί να αποθηκεύει την περίσσεια ηλεκτρικού φορτίου σε έναν ξεχωριστό ειδικό πυκνωτή. Αυτό σημαίνει πως στα πολύ φωτεινά σημεία, ο αισθητήρας θα στέλνει τον επιπλέον φωτισμό στον πυκνωτή, διατηρώντας την λεπτομέρεια στο έπακρο. Με αυτό τον τρόπο εκτινάσσετε το δυναμικό εύρος και οι φωτογραφίες διατηρούν τις λεπτομέρειες τόσο στα φωτεινά, όσο και στα πιο σκοτεινά σημεία τους.

Θα πρέπει βέβαια να δούμε πως θα λειτουργεί η τελική υλοποίηση, όμως από όσα έχουμε δει από το Xiaomi 17 Ultra, το δυναμικό εύρος των φωτογραφιών είναι πάρα πολύ δυνατό και σε λήψεις με μεγάλη αντίθεση τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Το Xiaomi 18 Pro ίσως έρθει στην παγκόσμια αγορά

Η τελευταία φορά που είδαμε ένα Pro της σειράς να βγαίνει εκτός Κίνας, ήταν με το Xiaomi 13 Pro πριν από 3.5 χρόνια. Από τότε, τα Pro μοντέλα των ναυαρχίδων της εταιρείας, μένουν αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας. Με τη σειρά Xiaomi 18 όμως, η εταιρεία ίσως φέρει το Xiaomi 18 Pro και στην αγορά της Ευρώπης σύμφωνα με τις πληροφορίες. Αυτό έχει αρκετή λογική στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Με τις τιμές των τηλεφώνων να εκτοξεύονται λόγω της κρίσης των μνημών, η Xiaomi είναι λογικό να προσπαθήσει να φέρει κάποιες συσκευές για όσους θέλουν να δώσουν πάνω από €1.000, αλλά όχι να ξεπεράσουν τα €1.500, αφού τα Ultra μοντέλα αναμένεται να δουν τεράστιες αυξήσεις στις τιμές που θα φτάνουν και τα €300.

Τι άλλο θα φέρει;

Όταν τα Xiaomi 18 Pro αναμένονται με δύο κάμερες των 200MP, θα έχουμε μια συσκευή με πολύ δυνατές κάμερες, που θα μπορούσε να έρθει πολύ κοντά στα Ultra μοντέλα. Σε συνδυασμό με την δευτερεύουσα οθόνη, τότε θα είναι μια συσκευή που κάνει τη διαφορά, σε μια θάλασσα συσκευών που έρχονται με μικρές αναβαθμίσεις στη χώρα μας.

Φυσικά το περιμένουμε με τον Snapdragon 8 Elite Gen 6 Pro, που θα ειναι στα 2nm, ενώ οι φήμες θέλουν να διαθέτουν τεράστιες μπαταρείες, που θα φτάνουν τις 9.000mAh στην έκδοση Pro Max.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο