Η παγκόσμια αλληλεγγύη ανοίγει ξανά πανιά για τη γονατισμένη Γάζα, όπου παρά την εκεχειρία, το Ισραήλ εξακολουθεί να σκορπά τον θάνατο και να εξαπλώνει τη γενοκτονική πολιτική του σε βάρος των Παλαιστινίων.
Όπως ενημερώνει το March to Gaza Greece, στις 29 Μαρτίου ο μεγαλύτερος στόλος και ένα χερσαίο ανθρωπιστικό κομβόι θα αναχωρήσουν ταυτόχρονα για το κατεστραμμένο από το Ισραήλ παλαιστινιακό έδαφος.
Με συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων από περισσότερες από 100 χώρες, θα πραγματοποιηθεί μια νέα αλληλέγγυα «υντονισμένη, ειρηνική απάντηση στη γενοκτονία, την πολιορκία, τη μαζική πείνα και την καταστροφή της ζωής των αμάχων στη Γάζα».
«Δεν πρόκειται απλώς για ένα ταξίδι με πλοία. Πρόκειται για τον κόσμο που σηκώνεται όρθιος, όλοι μαζί», αναφέρει η πρωτοβουλία.
Αναλυτικά οι λεπτομέρειες
«Είναι πλέον γεγονός η μεγαλύτερη συντονισμένη ανθρωπιστική παρέμβαση για την Παλαιστίνη στην ιστορία!
Στις 29 Μαρτίου 2026, ο μεγαλύτερος στόλος και ένα χερσαίο ανθρωπιστικό κονβόι θα αναχωρήσουν ταυτόχρονα, κινητοποιώντας χιλιάδες ανθρώπους από περισσότερες από 100 χώρες, σε μια συντονισμένη, ειρηνική απάντηση στη γενοκτονία, την πολιορκία, τη μαζική πείνα και την καταστροφή της ζωής των αμάχων στη Γάζα.
«Αυτός είναι ο εχθρός που αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι ένα πρόσωπο. Είναι ένας τρόπος ζωής που καθορίζει το μέλλον άλλων λαών.» -Saif Abukeshek, Συντονιστική Επιτροπή GSF
Η ανακοίνωση της προσπάθειας μας έγινε στο Ίδρυμα Nelson Mandela στο Γιοχάνεσμπουργκ, θεμελιώνοντας αυτή την αποστολή σε μια κληρονομιά παγκόσμιας αλληλεγγύης και πολιτικής αντίστασης.
Αυτή η αποστολή φέρνει κοντά:
* 1.000+ γιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας
* Εκπαιδευτικούς, μηχανικούς και ομάδες ανοικοδόμησης
* Ερευνητές εγκλημάτων πολέμου και οικοκτονίας
Δεν πρόκειται απλώς για ένα ταξίδι με πλοία. Πρόκειται για τον κόσμο που σηκώνεται όρθιος, όλοι μαζί.
29 Μαρτίου 2026».