Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η σπάνια μπλε υπερπανσέληνος έρχεται σήμερα. Πως να την δείτε

Σήμερα το βράδυ, ένα πανέμορφο και σπάνιο φεγγάρι θα κοσμήσει τον ουρανό μας. Η πανσέληνος του Οξύρυγχου ή η μπλε υπερπανσέληνος, θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό σήμερα 19 Αυγούστου 2024. Είναι ένα από τα φεγγάρι που σίγουρα θέλετε να δείτε.

Ενώ μπορείτε να δείτε σπάνια υπερφεγγάρια σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, η καλύτερη στιγμή για να τα δείτε είναι αμέσως μετά την ανατολή του φεγγαριού ή πριν από τη δύση του φεγγαριού. Αυτό συμβαίνει επειδή το φεγγάρι θα είναι πιο κοντά στον ορίζοντα, κάνοντάς το να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο καθώς μπορεί να συγκριθεί με αντικείμενα στο έδαφος – όπως κτίρια και δέντρα.

Αυτό δημιουργεί ένα είδος ψευδαίσθησης, που κάνει το φεγγάρι να φαίνεται πιο καθαρά από όταν είναι πιο ψηλά στους ουρανό. Ο καιρός θα είναι καλός στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας σήμερα, οπότε είναι ότι πρέπει για μια βόλτα, ώστε να απολαύσετε το υπέροχο Αυγουστιάτικο Φεγγάρι.

μπε υπερπανσέληνος

Το φεγγάρι σήμερα θα ανατείλει στις 21:26, οπότε ετοιμάστε τα κινητά σας και τις κάμερές σας για να το απαθανατίσετε.

Ο λόγος που θα υπερφεγγάρια αντιμετωπίζονται τόσο ξεχωριστά, είναι γιατί συμβαίνουν τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο. Όμως το σημερινό φεγγάρι συμβαίνει μόνο μια φορά το πρώτο από τα λίγα που θα συμβούν μέσα στο έτος.Επιπλέον υπερσελήνες αναμένονται στις 18 Σεπτεμβρίου, 17 Οκτωβρίου και 15 Νοεμβρίου.

Μέρος αυτού που κάνει το φεγγάρι να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο – και έως και 30 τοις εκατό φωτεινότερο – από το κανονικό κατά τη διάρκεια μιας υπερσελήνης είναι το γεγονός ότι το φεγγάρι βρίσκεται στο περίγειό του. Αυτό είναι το σημείο όπου το φεγγάρι βρίσκεται πιο κοντά στη Γη στην τροχιά του. Ως εκ τούτου, τα υπερφεγγάρια συμβαίνουν πάντα σε ταυτόχρονους μήνες, καθώς το φεγγάρι συνεχίζει την τροχιά του γύρω από τον πλανήτη που αποκαλούμε σπίτι μας.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.