Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αποκαλυπτικός ο Αλ. Μητρόπουλος στο ράδιο-ΓΑΜΜΑ 94FM: Συνταξιούχοι παίρνουν τη δουλειά νέων – Έρχεται απ’ το “παράθυρο” η αύξηση ορίων συνταξιοδότησης!

του ΑΧΙΛΛΕΑ ΡΟΔΙΤΗ

Ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου έκανε μια σημαντική αποκάλυψη μιλώντας σήμερα το πρωί στο ράδιο-ΓΑΜΜΑ 94FM και στην εκπομπή “Σε 60 Λεπτά” με τον Αχιλλέα Ροδίτη. Αποδίδοντας τη μη μείωση ανεργίας στους νέους, στο δικαίωμα εργασίας στους συνταξιούχους… Και προειδοποιώντας ότι αν συνεχιστεί, θα έχουμε ένα νέο κύμα μετανάστευσης προσεχώς!

Τονίζει ότι: «η μαζική απασχόληση των συνταξιούχων (200.000 μέχρι σήμερα) εμπόδισε τους νέους να βρουν δουλειά. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΤΑΤ, για τον μήνα Μάιο η ανεργία κυμάνθηκε στα εξής ποσοστά:

Στο 23,8% για τους νέους και 13,8% για τις γυναίκες. Ειδικότερα: Όπως αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του σχετικού Δελτίου Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ, τον Μάιο του 2024 οι άνεργοι ανήλθαν σε 504.924 ανθρώπους (ποσοστό 10,6%) ενώ, όπως αποκαλύπτεται από τα αναλυτικότερα στοιχεία και τους Πίνακες, η ανεργία μαστίζει κυρίως τις γυναίκες και τους νέους.

Επίσης, ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου επεσήμανε ότι η κυβέρνηση φέρνει το φθινόπωρο νέο νομοσχέδιο στη Βουλή, με το οποίο θα μειώνονται οι πλασματικοί χρόνοι που μπορούν να εξαγοράσουν οι ασφαλισμένοι για να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.  Πρόκειται, με άλλα λόγια, για έναν τεχνητό τρόπο έμμεσης αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Γι’ αυτό ο κ. Μητρόπουλος απηύθυνε κάλεσμα μέσω του ράδιο-ΓΑΜΜΑ 94FM στους ενδιαφερόμενους, να… σπεύσουν όσο είναι νωρίς να κάνουν αίτηση για εξαγορά, προλαβαίνοντας τις εξελίξεις.

Τέλος, ο Εργατολόγος κατακεραύνωσε τις αποφάσεις για εξαήμερη εργασία. Τονίζοντας ότι “όταν σε όλες τις χώρες επιδιώκεται η μείωση του χρόνου εργασίας με την διατήρηση των απολαβών, η Ελλάδα γίνεται πρωτοσέλιδο στις Ευρωπαϊκές εφημερίδες διότι είναι η μόνη χώρα που ακολουθεί την αντίστροφη πορεία”.

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κου Αλέξη Μητρόπουλου:

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο