Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τα 7 σημάδια της γλώσσας του σώματος που μαρτυρούν κρυφή ερωτική έλξη

Ο σιωπηρός χορός της γλώσσας του σώματος είναι μία συναρπαστική πτυχή της ανθρώπινης επικοινωνίας. Μία ανεπαίσθητη ματιά, ένα φευγαλέο άγγιγμα, η στάση του σώματος, όλα αυτά μαρτυρούν τα κρυφά αισθήματα ενός ανθρώπου που νιώθει ερωτική έλξη.

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι που νιώθουν ερωτική έλξη επιδεικνύουν κάποια μη λεκτικά σημάδια.

Τα σιωπηρά σημάδια του έρωτα και της έλξης δεν είναι σκόπιμα, αλλά αποτελούν έμφυτες αποκρίσεις, ρυθμισμένες από τη βιολογία μας, ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε το ενδιαφέρον και την επιθυμία.

Τα 7 σημάδια της γλώσσας του σώματος που μαρτυρούν κρυφή ερωτική έλξη

  • Παρατεταμένη οπτική επαφή
  • Αντιγραφή των κινήσεων
  • Άγγιγμα του προσώπου και του λαιμού
  • Γέρνει προς το μέρος σας
  • Σας πειράζει
  • Περιστασιακά, κρατάει αποστάσεις
  • Κοκκινίζουν  κοντά σας

Πώς η γλώσσα του σώματος προδίδει την έλξη που νιώθουμε για κάποιον

Παραταμένη οπτική επαφή

Είναι γνωστό ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και στο πεδίο της ερωτικής έλξης, το βλέμμα αποκαλύπτει πολλά. Ένας άνθρωπος που νιώθει ερωτική έλξη, θα θέλει να σας κοιτάει περισσότερη ώρα και θα παρατηρείτε το βλέμμα του να πλανάται επάνω σας. Το παρατεταμένο βλέμμα μαρτυρά ερωτικό ενδιαφέρον και την ασυνείδητη επιθυμία για σύνδεση με τον άλλον.

Αντιγραφή των κινήσεων

Ο καθρεπτισμός των κινήσεων είναι μία από τις πιο συναρπαστικές πτυχές της ανθρώπινης επικοινωνίας. Καθρεπτισμός σημαίνει ότι κάποιος αντιγράφει υποσυνείδητα τις κινήσεις, τον τρόπο ομιλίας και τη γλώσσα του σώματος κάποιου άλλου.

Στο πεδίο της ερωτικής έλξης, ο καθρεπτισμός είναι ένα θετικό σημάδι. Όταν δύο άνθρωποι επιδίδονται στον χορό των παρόμοιων κινήσεων, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ανάμεσά τους, έλξη, υποδεικνύοντας μία βαθιά, μη λεκτική αλλά ουσιαστική, σύνδεση και συντονισμό.

Άγγιγμα του προσώπου και του λαιμού

Το άγγιγμα του λαιμού ή του προσώπου κάποιου, όταν εκείνος ή εκείνη νιώθει ερωτική έλξη, έχει το κάτι μοναδικά γοητευτικό και μαγνητικό.  Βέβαια, αποτελεί μία υποσυνείδητη αντίδραση, μία προσπάθεια χαλάρωσης της έντασης που τους δημιουργεί η έλξη. Πρόκειται για μία ένδειξη νευρικού ενθουσιασμού που πρέπει όμως να ερμηνεύεται σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία και φυσικά, την περίσταση. Η ερωτική έλξη, με άλλα λόγια, δεν μπορεί να συνάγεται από την παρατήρηση ενός και μόνο σημείου.

Γέρνει προς το μέρος σας

Είναι λογικό, όταν νιώθουμε έλξη για κάποιον να θέλουμε να τον πλησιάσουμε και σωματικά.  Έτσι, δεν αποκλείεται, όταν κάποιος νιώθει έλξη για εμάς, να γέρνει προς το μέρος μας με κάθε ευκαιρία. Η έλξη είναι μία περίπλοκη συνύπαρξη συναισθηματικών και σωματικών παραγόντων, με τους μεν να επηρεάζουν τους δε.

Σας πειράζει

Η περιπαικτική διάθεση μπορεί να μαρτυρά έλξη και ερωτικό ενδιαφέρον.  Το πείραγμα είναι ένας συνηθισμένος τρόπος δημιουργίας σχέσης και εγγύτητας με κάποιον, με έναν διακριτικό με μη απειλητικό τρόπο.  Στον βαθμό που το πείραγμα δεν γίνεται ενοχλητικό ή προσβλητικό, μπορεί να αποτελεί έναν ελαφρύ και όμορφο τρόπο έκφρασης ενδιαφέροντος για το πρόσωπο κάποιου.

Περιστασιακά, κρατάει αποστάσεις

Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, ένας άνθρωπος  μπορεί να παίρνει αποστάσεις από το αντικείμενο του πόθου του, από τον φόβο της απόρριψης. Έτσι, δεν αποκλείεται, ένας άνθρωπος που νιώθει έλξη για εσάς, να προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή, εκτός από το ότι φοβάται το ενδεχόμενο της απόρριψης, παράλληλα προσπαθεί να διαχειριστεί έντονα συναισθήματα. Κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του, μοναδικό τρόπο έκφρασης της έλξης και του ενδιαφέροντος.

Η αυτογνωσία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσωπική ανάπτυξη. Ο Carl Rogers έχει πει ότι «το μεγάλο παράδοξο είναι ότι, μπορώ να αλλάξω τον εαυτό μου, μόνο όταν τον αποδεχτώ. Η κατανόηση των άλλων ξεκινά από την κατανόηση του εαυτού μας».

Κοκκινίζουν  κοντά σας

Το κοκκίνισμα είναι μία φυσική, ανεξέλεγκτη απόκριση σε έντονες συναισθηματικές καταστάσεις, όπως η αμηχανία, η έλξη ή ο ενθουσιασμός. Όταν ένας άνθρωπος νιώθει έλξη, μπορεί να κοκκινίζει κάθε φορά που αλληλεπιδρά μαζί σας. Η ακούσια αυτή φυσιολογική απόκριση, μπορεί να συνιστά ένα σαφές και ειλικρινές σημάδι της έλξης.

Βέβαια, μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα: το κοκκίνισμα προκαλείται και από άλλους παράγοντες, τόσο του ανθρώπου όσο και το περιβάλλοντος.

Tip: Αποκρυπτογραφώντας την ερωτική έλξη

Η αποκωδικοποίηση του περίπλοκου χορού της έλξης, είναι μία ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση της βιολογίας, της ψυχολογίας και της προσωπικότητας του ατόμου.

Όσο και αν τα παραπάνω σημάδια μπορεί να μαρτυρούν την ύπαρξη ερωτικού ενδιαφέρον, πρέπει να θυμόμαστε ότι, η ανθρώπινη ψυχολογία και συμπεριφορά είναι πολλά περισσότερα από τα σημάδια αυτά. Η έλξη δηλαδή είναι μία βαθιά προσωπική και πολύ υποκειμενική υπόθεση που διαφέρει πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πηγή: enikos

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.