Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μόλις λύθηκε το μεγαλύτερο μυστήριο της μεγάλης έκρηξης – Big Bang

Σε μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη, φυσικοί από το Πανεπιστήμιο Hyderabad στην Ινδία, ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στο κατάλληλο δρόμο για να λύσουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του διαστήματος, το μυστήριο της μεγάλης έκρηξης – Big Bang. Από τότε που ο Edwin HUbble συνειδητοποίησε ότι το σύμπαν συνεχώς επεκτείνεται σχεδόν 100 χρόνια πριν, οι επιστήμονες έχουν χρησιμοποιήσει τη σταθερά Hubble στους υπολογισμούς τους σε οποιαδήποτε κλίμακα στο σύμπαν.

Αλλά σήμερα, οι εκτιμήσεις για τη σταθερά Hubble δεν ευθυγραμμίζονται πάντα και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρους αν όντως αυτή διαφέρει ή πρόκειται για προβλήματα στις παρατηρήσεις και στο μηδενισμό των οργάνων.

Οι περισσότεροι ωστόσο συγγραφείς της έρευνας την οποία μπορείτε να βρείτε στο τέλος του άρθρου συμφωνούν ότι οι μετρήσεις είναι πλέον αξιόπιστες. Τα όργανα συνεχίζουν να βελτιώνονται, επομένως αν οι μετρήσεις σε τοπικά και απομακρυσμένα επίπεδα διαφέρουν τότε κάτι λείπει.

Εδώ είναι που εισάγουν την κβαντική βαρύτητα ως πιθανό παράγοντα. Αυτή η μεταβλητή θα μπορούσε να καλύψει το κενό στις παρατηρήσεις της σταθεράς Hubble. Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως προτείνουν οι συγγραφείς, η κβαντική βαρύτητα θα μπορούσε να έχει επηρεάσει τον ρυθμό μεταβολής με τον οποίο το ίδιο το σύμπαν διαστέλλεται.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι κατά τη διάρκεια της ταχείας ανάπτυξης του σύμπαντος αμέσως μετά το Big Bang, μπορεί να μην υπήρχε μια ενιαία, ομοιόμορφη ζώνη επέκτασης. Αντ’ αυτού, όλο και περισσότεροι επιστήμονες διατυπώνουν θεωρίες γύρω από την ιδέα των πολλαπλών πεδίων όπως αναφέρουν.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.