Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Παπαχελάς, Κεραμέως και Μπουρλά στη φετινή συνεδρίαση με “καυτά” θέματα…

Γιατί, κυρίες και κύριοι, ο κόσμος πάει κατά διαόλου;
Γιατί εδώ και δεκαετίες οι ισχυροί του πλανήτη συνεδριάζουν στις “λέσχες” τους κι αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Κι αν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει ανοικτή ατζέντα και συζητήσεις, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ έχει μια ανοικτή ατζέντα και κρυφές συζητήσεις, τα πιο “ζουμερά” μάλιστα λέγοντα off the record, μεταξύ μας Μεταξά, χωρίς σημειώσεις και ντοκουμέντα, χωρίς ηχογραφήσεις και βίντεο.

Φέτος, η σύνοδος κορυφής Μπίλντερμπεργκ, που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη (γιατί μετακομίζει συνέχεια για να μην την εντοπίζουν εύκολα), έγινε 70 ετών. Αλλά η αμφιλεγόμενη και μυστική συγκέντρωση των ελίτ του κόσμου δεν δείχνει “κουρασμένη”.

Για δεκαετίες η συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ, όπου οι πλούσιοι και οι ισχυροί συγκεντρώνονται πίσω από κλειστές πόρτες εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις, από πολλούς που – όχι άδικα – θεωρούν ότι οι συμμετέχοντες είναι εγκληματίες και οι μυστικές συζητήσεις τους όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα, αλλά τα δημιουργούν. Θεωρίες συνωμοσίας; Η ίδια η ζωή τους επιβεβαιώνει!


Τα γυαλιστερά μάτια των δισεκατομμυριούχων ήταν φέτος καρφωμένα στους πολέμους που οι ίδιοι πυροδοτούν και υποθάλπουν – Από τις συγκρούσεις που μαίνονται στο Σουδάν, μέχρι την Ουκρανία και τη Γάζα.

Οι συζητήσεις διεξάγονται κάτω από το βουητό των αστυνομικών drones που αιωρούνται πάνω από το ξενοδοχείο, διασφαλίζοντας ότι συμμετέχοντες όπως ο βασιλιάς της Ολλανδίας και ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ είναι ασφαλείς μέσα. Ακόμη και με τα πρότυπα της Bilderberg, η ασφάλεια στο φετινό συνέδριο ήταν έντονη, αλλά κατάφερε να προετοιμαστεί ακόμη περισσότερο όταν η συνοδεία του Ισπανού βασιλιά πέρασε από το μποτιλιάρισμα των αστυνομικών βαν.

Η αυξημένη ασφάλεια είναι ίσως μια αντανάκλαση των θεμάτων που περιλαμβάνονται στην ατζέντα του συνεδρίου: Ρωσία, Κίνα, Μέση Ανατολή, το κλίμα – ενώ η σύνοδος για την Ουκρανία, με τίτλο Ουκρανία και ο κόσμος, είχε ανησυχητική ένδειξη ότι μπορεί να εγείρει περισσότερες αντιδράσεις.

Και όταν το θέμα των Μεταβαλλόμενων Προσώπων της Βιολογίας συζητείται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, τον επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων της ΕΕ και τον άνθρωπο που ηγήθηκε του Έργου Ανθρώπινου Γονιδιώματος, μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί ηχούν συνέχεια οι σειρήνες της αστυνομίας.

Το…. μενού της φετινής συνάντησης που άρχισε την Πέμπτη 30 Μαΐου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου περιελάμβανε:

Κατάσταση ΑΙ (Τεχνητής Νοημοσύνης)
Ασφάλεια ΑΙ (Τεχνητής Νοημοσύνης)
Αλλάζοντας τα Πρόσωπα της Βιολογίας
Κλίμα
Το μέλλον του Πολέμου
Γεωπολιτικό Τοπίο
Οι οικονομικές προκλήσεις της Ευρώπης
Οι οικονομικές προκλήσεις των ΗΠΑ
Πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ
Η Ουκρανία και ο κόσμος
Μέση Ανατολή
Κίνα
Ρωσία
Αυτά επισήμως.
Οι Έλληνες συμμετέχοντες
Το Μητσοτακαίικο τζάκι δεν συμμετείχε στη φετινή συνάντηση, καθώς έχει άλλα κούτσουρα να κάψει αυτή την εποχή, αλλά και γιατί έχει πολλές φορές επικριθεί για τη συμμετοχή του (Κυριάκος και Ντόρα).Ωστόσο έστειλε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, την Νίκη Κεραμέως, γνωστή και για τις καλές της σχέσης με το Ίδρυμα Ροκφέλερ.
Από την άλλη δεν έλειψαν και οι τακτικοί θαμώνες, ο πρόεδρος του ομίλου ΤΙΤΑΝ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς, που… μάλλον έχει και τη δική του καρέκλα σκαλισμένη με το όνομά του! Δεν χάνει συνάντηση για συνάντηση, γραμμή για γραμμή – πιστό σκυλί της παγκόσμιας ελίτ και του αφεντικού του.

Κρίμα που ο Χένρι Κίσινγκερ δεν ήταν εδώ για να το απολαύσει. Ο πρεσβύτερος πολιτικός της Μπίλντερμπεργκ μας άφησε χρόνους τον Νοέμβριο σε ηλικία 100 ετών. Σίγουρα πάντως το ανήσυχο πνεύμα του – κοινώς στοιχειό – θα έφερνε μερικές βόλτες ανάμεσα στους συμμετέχοντες ψιθυρίζοντας στο αυτί τους τις “σοφίες” του!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.