Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Google: Αναβάθμιση-έκπληξη δίνει σε εκατομμύρια χρήστες Android μία δυνατότητα που ήταν διαθέσιμη μόνο για τους κατόχους iPhone

Η Google επιτέλους επιτρέπει στους χρήστες Android να επεξεργάζονται τα μηνύματά τους αφού τα στείλουν. Η νέα λειτουργία είναι μέρος μιας εκτεταμένης αναβάθμισης που προσθέτει μια μακρά λίστα με πλεονεκτήματα στο Android κινητό σας.

Η Google αποκάλυψε τα νέα οφέλη σε μια ανάρτηση ιστολογίου, και υπόσχεται ότι θα “αναβαθμίσουν την καθημερινότητά σας”.

Τι αλλάζει στα μηνύματα με την αναβάθμιση της Google

Το νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα επεξεργασίας κειμένων που στέλνονται μέσω μηνυμάτων Google. Τώρα θα μπορείτε απλά να πατήσετε παρατεταμένα ένα μήνυμα RCS που έχετε στείλει.

Η Google λέει ότι μπορείτε να «διορθώσετε τυπογραφικά λάθη, να προσθέσετε λέξεις που λείπουν ή να διευκρινίσετε τι εννοείτε».  Αλλά προσοχή: θα μπορείτε να κάνετε επεξεργασία μόνο μέσα στα πρώτα 15 λεπτά μετά την αποστολή ενός μηνύματος.

Η δυνατότητα είναι γνωστή στους κατόχους iPhone, καθώς συμπεριλήφθηκε στη νέα ενημέρωση iOS 16 της Apple.

Επιπλέον λειτουργίες για τα Android η αναβάθμιση της Google

Η επεξεργασία των μηνυμάτων σας δεν είναι η μόνη νέα δυνατότητα που έρχεται στο πλαίσιο της εκτεταμένης αναβάθμισης της Google.

  • Η Google προσθέτει το Instant Hotspot, το οποίο θα σας επιτρέψει να συνδέσετε γρήγορα το tablet ή το Chromebook Android σας στο hotspot του τηλεφώνου σας με ένα μόνο κλικ.

Δεν θα χρειάζεται να πληκτρολογήσετε τον κωδικό σας για να συνδεθείτε στο δικό σας δίκτυο. Μια άλλη αναβάθμιση θα σας επιτρέψει να αλλάζετε γρήγορα συσκευές κατά τη διάρκεια κλήσεων Google Meet.

Η Google εξήγησε: «Θα μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο Cast για απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών σας, ώστε να μπορείτε να μετακινηθείτε μεταξύ του κινητού Android σας, του tablet ή του web browser σας».

  • Επίσης, κυκλοφορούν νέοι συνδυασμοί αυτοκόλλητων Emoji Kitchen που μπορείτε να μοιραστείτε με φίλους μέσω του Gboard. Ακόμη, θα μπορείτε να προσθέσετε ένα widget αγαπημένων Google Home στην αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να διαχειριστείτε και να ελέγξετε γρήγορα τις έξυπνες οικιακές συσκευές σας – όπως συνδεδεμένους λαμπτήρες ή θερμοστάτες.
    • Τέλος, η Google αναβαθμίζει τη λειτουργία ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου. Αυτό σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε, να κλειδώσετε και ακόμη και να εκκινήσετε το αυτοκίνητό σας με το smartphone σας. Επίσης, σας επιτρέπει να μοιράζεστε με ασφάλεια το κλειδί σας με φίλους και συγγενείς.

    Προς το παρόν λειτουργεί σε επιλεγμένα μοντέλα αυτοκινήτων MINI και σύντομα θα επεκταθεί σε ορισμένα μοντέλα Mercedes-Benz και Polestar.

    • Η Google ανακοίνωσε επίσης μερικές έξυπνες πρόσθετες λειτουργίες για όποιον χρησιμοποιεί smartwatch Wear OS. Τώρα θα μπορείτε να το προσαρμόσετε με το Google Home. Μπορείτε να προσθέσετε ένα εικονίδιο στην οθόνη του smartwatch σας που θα σας δείχνει τις αγαπημένες σας συσκευές Google Home.

    Λειτουργεί όπως αυτό στα τηλέφωνα Android, επιτρέποντάς σας να βλέπετε και να ελέγχετε έξυπνες οικιακές συσκευές σε ένα μόνο μέρος. «Ξεκλειδώστε τις πόρτες, χαμηλώστε τα φώτα ή αλλάξτε τη θερμοκρασία πριν φτάσετε στο σπίτι με ένα μόνο άγγιγμα στον καρπό», λέει η Google.

    • Τέλος, η Google επιτρέπει πλέον στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές από τον καρπό τους. Οι λάτρεις των gadget στις ΗΠΑ ή τη Γερμανία θα μπορούν να χρησιμοποιούν ρολόγια Wear OS για να πληρώνουν μέσω PayPal στο Google Wallet. Αυτή είναι παρόμοια δυνατότητα με την υπάρχουσα λειτουργία Apple Pay στο Apple Watch.
      Πηγή: enikos
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.