Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ούτε ο Μπάιντεν δεν θα μας σώσει

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Αμερικανίδα δημοσιογράφος διαπίστωσε ότι, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο ένα πρωί που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παίρνει το γεύμα του να τον διακόψουν βίαια οι συνεργάτες του λέγοντάς του ότι έχει 6 λεπτά να αποφασίσει πυρηνική επίθεση, διότι υποψιάζονται πως βρίσκονται καθ’ οδόν εχθρικοί πύραυλοι, εκείνος δεν έχει εκπαιδευτεί για να αντεπεξέλθει: «Δεν έχει κάνει ποτέ πρόβες. Κανείς δεν του είπε ότι, τη στιγμή που παίρνει το πρωινό του στα εστιατόρια Denny’s, μπορεί να έχει μόλις έξι λεπτά για να διαλέξει μια σειρά υπαρξιακών επιλογών ως απάντηση σε αυτό που μπορεί να είναι ή όχι ένα εισερχόμενο πυρηνικό όπλο».

Στο ακραίο δε σενάριο κατά το οποίο η Ρωσία έχει εκτοξεύσει όλους τους διηπειρωτικούς πυραύλους της εναντίον των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ θα ξέρουν ότι είναι τελειωμένες και επίσης ότι, αν απαντήσουν, απλώς θα σκοτώσουν άσκοπα μερικά εκατομμύρια ανθρώπους στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Το ρεπορτάζ γράφει όμως ότι δεν υπάρχει κανείς στα ανώτερα κλιμάκια της πυρηνικής διοίκησης που δεν θα πατούσε το κουμπί, απλώς και μόνο γιατί οι ΗΠΑ πρέπει να απαντήσουν πριν πέσουν!

Γι’ αυτό λέω: μην κάθεστε, σαν μίζεροι επαρχιώτες, να απαιτείτε αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία από μια κυβέρνηση που παρέλαβε καμένη γη πριν από μόλις πέντε χρόνια. Δεν βλέπετε από τι μεγαλύτερα δεινά κινδυνεύουμε, από τα οποία ούτε ο τιτάνας της πολιτικής Τζο Μπαίντεν δεν καταφέρνει να μας φυλάξει;

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.