Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μεγάλη επιτυχία! Η AI της Google προτείνει να πίνετε 2 λίτρα ούρα την ημέρα!

Η Google φέρνει την επανάσταση στην αναζήτηση με την τρομερή τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύσσει ή μάλλον όχι. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να δώσει μερικές από τις χειρότερες απαντήσεις που θα μπορούσε, όμως σήμερα έχουμε τον νικητή. Μπορεί να μην φτάνει τις συμβουλές ορισμένων προέδρων των ΗΠΑ, που έλεγαν να πιείτε χλωρίνη, όμως τώρα που κυκλοφόρησε το Google ΑΙ Overviews για την αναζήτηση στις ΗΠΑ, προτείνει να πίνετε δύο λίτρα ούρα την ημέρα ξεκαθαρίζοντας πως πρέπει μάλιστα να είναι ανοιχτόχρωμα.

Η πρόταση για την κατανάλωση ούρων, ήταν στα πλαίσια ερώτησης για μια αποτελεσματική μέθοδο για μια γρήγορη αντιμετώπιση της πέτρας στα νεφρά. Και θυμίζουμε πως από αυτή τη βδομάδα, το AI Overviews κυκλοφορεί στις ΗΠΑ για όλους.

Η νέα αναζήτηση της Google σας δίνει έτοιμη την απάντηση, με τον χρήστη να μην μπορεί να επιλέξει την πηγή από την οποία θέλει να διαβάσει την απάντηση, ενώ από ότι φαίνεται οι επιλογές των πηγών της δεν είναι η καλύτερη.

Από ότι φαίνεται η Google έχει βάλει στόχο να διαλύσει το διαδίκτυο, που η ίδια βοήθησε να φτάσει εδώ που είναι σήμερα. Με το να προωθεί επικίνδυνες απαντήσεις και συμβουλές, αντί να σας στείλει σε σελίδες με πραγματική τεχνογνωσία, γνώσεις και εμπειρία, ώστε να βρείτε εκεί την απάντηση που ψάχνετε.

Την ίδια στιγμή, σαν τεχνητή νοημοσύνη, παρουσιάζει εντελώς εσφαλμένες πληροφορίες, σαν σωστές και με μεγάλη σιγουριά στην ασαφή σκέψη των πηγών της. Ήδη η Google μετά τον κατακλυσμό από ανόητες, λανθασμένες και επικίνδυνες απαντήσεις, φαίνεται να βγάζει όλο και λιγότερο το ΑΙ Overviews σε χρήστες, ενώ προσπαθεί να κάνει πιο εμφανείς τις πηγές της.

Παράλληλα όμως, κλέβει το περιεχόμενο των σελίδων ξεδιάντροπα, χωρίς να πληρώνει για την χρήση του περιεχομένου που κάποιος δούλεψε για να παράγει. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το λουκέτο σε πολλές ιστοσελίδες. Με μόνο τις πιο μεγάλες και συστημικές σελίδες να επιβιώνουν, έρχεται η ώρα που θα πούμε αντίο στην ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο και στον Τύπο.

Τουλάχιστον θα αποχαιρετίσουμε το δικαίωμα στην πληροφορία με γέλιο, αφού οι απαντήσεις που δίνει πολλές φορές η Google είναι τόσο ανόητες που καταντάνε ξεκαρδιστικές.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.