Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

H Google ανακοίνωσε το απόλυτο χαρακτηριστικό ανίχνευσης κλήσεων απάτης σε πραγματικό χρόνο

Η Google μόλις ανακοίνωσε, στο Google I/O 2024, τα νέα εργαλεία που έρχονται για δυνατότητα ανίχνευσης τηλεφωνική απάτης, για τα Android τηλέφωνα, που θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος. Η Google έχει βάλει στόχο να καταπολεμήσει τους απατεώνες που προσπαθούν να μας αποσπάσουν χρήματα μέσω τηλεφώνου. Το σύνολο των εργαλείων που ανακοινώθηκε στο Google I/O 2024 είναι ακόμα σε δοκιμαστικά στάδια, όμως γίνεται με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, που όμως ακούει την συνομιλίας μας.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα ακούει όλη την συνομιλία και θα αναζητεί μοτίβα συνομιλίας που σχετίζονται με απάτες. Μόλις εντοπίσει πως λάβαμε μια κλήση από απατεώνες, θα μας ειδοποιεί σε πραγματικό χρόνο, με ειδοποίηση στο τηλέφωνό μας.

ανίχνευση απάτης

Η Google στην παρουσίαση έκανε μια δοκιμαστική κλήση, με έναν που προσποιήθηκε κάποιον απατεώνα που καλούσε δήθεν από την τράπεζά μας. Μόλις ο απατεώνας ζήτησε το PIN και τους κωδικούς πρόσβασης, η ανίχνευση απάτης λειτουργησε και +η συσκευή έστειλε ειδοποίηση πως πρόκειται για απάτη. Όλα αυτά συμβαίνουν στην συσκευή και η Google υποστηρίζει πως η συνομιλία μας δεν αποστέλλεται σε κάποιον server, παραμένοντας ιδιωτική. Η εν λόγω λειτουργία δεν θα έρθει μέσω του Android 15 και η Google λέει πως θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες για αυτή μέσα στο έτος. Αναφέρει όμως πως ο χρήστης θα πρέπει να ενεργοποιήσει την εν λόγω λειτουργία. Κάπως έτσι θα μπορέσει να λύσει οριστικά το θέμα ανίχνευσης απάτης.

Η Google έκανε ένα μεγάλο βήμα με το Android 15, που φέρνει το Gemini Chatbot στην συσκευή, αντί να βασίζεται στο cloud. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να ελέγχει καλύτερα τις εφαρμογές που είναι κακόβουλες, αλλά και τις τηλεφωνικές απάτες.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.